Acasa / Actualitate / Ordinul controversat al Prefectului Ciprian Florescu rămâne în vigoare. Tribunalul Gorj a respins contestațiile

Ordinul controversat al Prefectului Ciprian Florescu rămâne în vigoare. Tribunalul Gorj a respins contestațiile

Ordinul controversat al Prefectului Județului Gorj prin care impunea anumite reguli și coduri vestimentare pentru accesul în sediul Palatului Administrativ a rămas în vigoare după ce instanța de judecată de la Secția de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Gorj a respins contestația depusă de organizația PNL Gorj și de Asociația „Omul și statul de drept“, care este condus de către Ionel Manțog. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 15 zile. „Aștept motivarea sentinței și o să depun contestație“, a precizat avocatul Gheorghe Pecingină, vicepreședintele PNL Gorj.

Cod vestimentar pentru a intra în sediul Palatului Administrativ

În vara anului trecut, prefectul Ciprian Forescu a emis un ordin care a inflamat opinia publică. Ordinul prevede anumite reguli de acces în Palatul Administrativ, iar cei care nu sunt îmbrăcaţi adecvat nu pot să intre: „Ţinuta inacceptabilă include: pantaloni scurţi, papuci de plajă, îmbrăcăminte indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar,rasist, sexist,obscen, haine cu desene sau cuvinte sugestive, slogane. Nu vor fi permise articole de îmbrăcăminte sfâşiate, murdare şi zdrenţăroase, articolele de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator”.

Intrarea persoanelor cu aparatură de înregistrare este interzisă: „Este de asemenea interzis accesul persoanelor care au asupra lor aparatură de înregistrare, fotografiere, ascultare sau transmitere la distanţă, cu excepţia telefoanelor mobile, în afara situaţiilor pentru care li s-a permis accesul, dacă s-a obţinut aprobarea conducerii instituţiei şi în limitele impuse de aceasta”.

De asemenea, jurnaliştii pot avea acces doar într-o sală de şedinţe a Prefecturii, unde trebuie să vină reprezentanţii instituţiilor pentru a da declaraţii. Aceştia nu mai pot merge la instituţia la care doresc, decât însoţiţi.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*