Oseminte găsite pe Calea Eroilor, în zona Bisericii Sfinții Apostoli.

0
746

Lucrătorii care reabilitează Calea Eroilor din Târgu-Jiu, strada care face parte din ansamblul sculptural brâncușian, au găsit oseminte în zona Bisericii Sfinții Apostoli. Direcția Județeană pentru Cultură a fost sesizată în legătură cu această descoperire și va lua măsurile care se impun în această situație.

Reprezentanții Poliției Gorj au transmis că nu s-a deschis un dosar penal deorece se așteaptă să se stabilească dacă este vorba de un cimitir care a existat în acea zonă.

Resturile umane vor fi reînhumate, după o slujbă specială.

Lucrările se ridică la aproximativ două milioane de euro

Lucrările de reabilitare a unei porțiuni din strada Calea Eroilor, strada care unește parcurile în care se află capodoperele lui Constantin Brâncuși au început în vara anului trecut. Lucrările au trenat ca urmare a unor probleme apărute între firma italiană care a câștigat licitația și subcontractantul lucrării. Valoarea acestei investiții se ridică la aproximativ două milioane de euro.

Proiectul a fost realizat de cunoscutul arhitectul Dorin Ștefan. Acesta este mult mai amplu și se ridică în total la o valoare de 40 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here