Acasa / Actualitate / Ouă contaminate cu Fipronil, consumate de mii de gorjeni! Efecte cu consecințe grave

Ouă contaminate cu Fipronil, consumate de mii de gorjeni! Efecte cu consecințe grave

Alertă în Gorj după ce câteva zeci de mii de ouă contaminate cu insecticid folosit pentru combaterea căpușelor au fost vândute în magazinele din județul Gorj. Specialiștii susțin că efectele sunt extrem de grave la om dar că , din fericire, momentan niciun gorjean nu s-a prezentat la medic cu simptomatologii specific.

Ouăle provin de la o fermă din localitatea Drăgăneşti, județul Teleorman, unde au fost găsite 4 milioane de ouă contaminate cu Fipronil. Din acestea peste 14 mii au fost distribuite în Gorj. “Din păcate, și în județul Gorj au ajuns un număr de 14.160 de ouă. Au fost retrase doar 69 de bucăți. Din păcate, 14.091 de ouă deja fuseseră date în consum. Este vorba de o fermă avicolă dintr-un județ vecin, ouăle au venit printr-un distribuitor din județul Olt. Imediat când am fost notificați, ne-am deplasat și am constatat. Este vorba despre ouă care au fost supuse analizelor și s-a demonstrate că au substanța respectivă în ele”, a declarat directorul DSV Nicolae Călescu.

Dureri de cap, boli de rinichi, dereglări nervoase

Conducerea DSV susține că ouăle contaiate au ajuns atât la magazine de pe raza municipiului Târgu Jiu cât și în județ. Consumate, pot duce la afecțiuni medicale. “În situația în care omul îngerează această substanță pot apărea efecte grave. Numai inconstiența celor de la fermă a putut să aducă aceste efecte asupra populație. Persoanele care prezintă simptome de boală să se deplaseze la medicul de specialitate. Oule au fost vândute în Târgu jiu și Mătăsari dar au fost distribuite în cantități mici pe la magazinele alimentare”, a mai declarat directorul DSV Nicolae Călescu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*