Acasa / Actualitate / Pacient cu simptome de răceală, izolat la Secția de boli infecțioase

Pacient cu simptome de răceală, izolat la Secția de boli infecțioase

Un gorjean infectat cu HIV, suspect de meningită

Un pacient din comuna Padeș a fost internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Acesta prezintă simptomele unei răceli și a fost izolat într-un salon special.

Larisa Panduru, medic epidemiolog în cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj, consideră că pacientul nu îndeplinește criteriile pentru a fi încadrat în categoria de risc epidemiologic și nu i se va face testul de coronavirus: „Nu îl considerăm ca avea un risc epidemiologic de coronavirus. Este o persoană răcită și a suferit în trecut un accident vascular cerebral. Se va autoizola la Secția de Boli Infecțioase și se va face un test de gripă și va fi monitorizat. Soția domnului a fost răcită și el a suferit un accident vascular cerebral din anul 2015 și probabil pe acest fond de tară se înregistrează aceste probleme“

Ginerele pacientului a fost plecat în Italia

Ginerele pacientului a fost plecat în Italia, dar nu într-o zonă de risc. În plus, susține medicul Larisa Panduru, cei doi nu s-au întâlnit. „Ginerele a fost plecat în Italia pentru doar trei ore, în altă regiune decât cele vizate, adică în Udine, și nu locuiește cu el și nu l-a văzut de mult timp“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*