Conectați cu rândul la aparatele de oxigen. Pacienții sunt în stare gravă

0
317

Bolnavii aflați în stare gravă de la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești, desemnat ca unitate medicală suport COVID-19, sunt puși cu rândul la ventilatoare ca să primească oxigen. Toate paturile de la ATI sunt ocupate, iar pacienții a căror stare se îmbunătățește sunt transferați în saloane pentru a face loc altora care au nevoie de ventilație. Medicii apelează la această soluție, pentru că pacienții nu au unde să fie transferați din cauză că secțiile ATI de la toate spitalele sunt pline și apar mereu noi pacienți care prezintă stări grave. „Facem cu rândul. Din secția Terapie Intensivă sunt transferați în saloane unu-doi pacienți care au o stare mai bună și vin alții. După două ore, pacienții revin și sunt puși din nou pe oxigen“, a spus medicul Constantin Târziu, directorul Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești.

În Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești sunt internați, în prezent, peste 100 de pacienți cu COVID-19, dintre care 15 se află la terapie intensivă, pentru că prezintă simptome severe.

Pacienții sunt monitorizați în permanență

Cadrele medicale monitorizează în permanență pacienții cu simptome medii aflați în saloanele spitalului, pentru că starea lor se poate deteriora. „Sunt pacienți a cărora stare de sănătate se schimbă de la oră la oră. Pe secții sunt pacienții cu stare de sănătate medie, care, uneori, se degradează. Este nevoie să fim foarte atenți cu acești bolnavi, astfel că sunt monitorizați la cel mult două ore. Avem asistente care stau în permanență pe secții pentru a urmări starea lor de sănătate și, dacă se impune, să fie transferați la terapie intensivă, chiar dacă este plină“, a precizat Constantin Târziu.

Pacienți din Brașov sau București, aduși spitalul din Târgu Cărbunești

În spitalul din Târgu Cărbunești au fost internați și pacienți din județele mai îndepărtate, cum ar fi Brașov sau Teleorman, pentru că nu au mai fost locuri libere în unitățile medicale din zonele din care provin.

„Sunt internați pacienți din toate județele limitrofe, adică din toată regiunea Olteniei. Au fost aduși pacienți chiar și din județe mai îndepărtate, cum ar fi din Teleorman, București sau Brașov. Au fost pacienți aflați în stare gravă, care nu au putut să fie primiți de alte spitale la terapie intensivă. Au primit tratamentul corespunzător și au plecat într-o stare foarte bună“, a mai spus Constantin Târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here