7.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 31, 2020
Acasă Actualitate Pagubă de 1 milion de euro din cauza pestei porcine

Pagubă de 1 milion de euro din cauza pestei porcine

Pesta porcină i-a adus o pagubă de un milion de euro unui om de afaceri din Gorj. Bărbatul a dezvoltat un complex de vânătoare pe circa 300 de hectare.

Patronul este nemulţumit că nu primeşte despăgubiri aşa cum prevede legea în astfel de situaţii.

Primul porc mistreţ care a murit din cauza postei porcine africane a fost înregistrat chiar pe 1 ianuarie. Imediat proprietarul a anunţat autorităţile, mai ales că avea în pădure peste 2.000 de exemplare.

Din cei peste 2.000 de mistreţi, mai bine de jumătate au fost deja împuşcaţi. Direcţia Sanitar Veterinară nu consideră însă complexul de vânătoare ca fiind o exploataţie şi de aceea proprietarul nu poate primi despăgubiri.

„Acum suntem în situaţia în care nu putem să îl despăgubim pe proprietarul complexului pentru că nu e aplicabilă hotărârea de Guvern 1214, care care priveşte despăgubirile” a declarat Sorin Ștefănescu, şef ul Direcţiei Sanitar Veterinară Gorj pentru ProTv.

Ion Iordache, proprietar complex de vânătoare: „Nu au dat un răspuns clar, avem câteva adrese din partea DSV în care în unele bâjbâie şi spun că nu au identificat încă o soluţie legală, deşi a trecut o lună şi ceva.”

Pe de altă parte prefectura e de părere că animalele sacrificate provin dintr-o exploataţie autorizată şi consideră că în cele din urmă proprietarul va fi despăgubit.

Proprietarul complexului de vânătoare e hotărât să se judece cu autorităţile sanitare în speranţa că în instanţă va avea câştig de cauză.

Până la clarificarea situaţiei în privinţa despăgubirilor, zilnic pe fondul de vânătoare sunt împuşcaţi zeci de porci mistreţi. Operaţiunea ar putea dura încă două luni de acum încolo, dat fiind numărul mare al acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Video: A „încins“ hora în curtea spitalului de fericire că s-a vindecat de coronavirus

https://youtu.be/UIBEWCJ86Bk   Un pacient, în vârstă de 60 de ani, jucat hora în curtea Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, de fericire că a fost externat și...

Bombă pe piața imobiliară din Gorj: sediul BCR a fost cumpărat de un cunoscut om de afaceri gorjean

Unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din județul Gorj a dat lovitura pe piața imobiliară. Ilie Ilinca a achiziționat recent sediul BCR...

Tragedie pentru o familie din Bumbești Jiu. O asistentă medicală și bebelușul ei au murit în spitalul din Craiova

Tragedie fără margini într-o familie din Bumbești Jiu. O asistentă medicală a de la Secția Chirurgie a Spitalului Orășenesc Bumbești Jiu a murit la...

Angajată a DGASPC Gorj, confirmată cu COVID-19

O angajată a Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Tg-Jiu a fost confirmată cu noul coronavirus. 21 de angajați ai complexului au...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini