17.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, februarie 27, 2021
Acasă Actualitate Panourile solare de la Sala Sporturilor din Târgu Jiu, distruse

Panourile solare de la Sala Sporturilor din Târgu Jiu, distruse

- Advertisement -

Panourile solare de la Sala Sporturilor din Târgu Jiu au fost distruse de zăpadă, în iarna anului 2018, iar acum au fost casate, ca urmare a unei hotărâri a Consiliului Local.

Direcția Publică de Patrimoniu a propus casarea acestora pentru că sunt nefuncționale: „Panouri solare pentru prepararea apei calde și a întregului sistem din care sunt formate, aflate în dotarea Sălii Sporturilor din Târgu Jiu, având în vederea nefuncționalitatea acestora, fiind într-o stare avansată de degradare atât fizic, cât și moral, ca urmare a căderilor masive de zăpadă din anul 2018 și a faptului că nu mai pot fi puse în funcțiune“ se arată într-un referat de specialitate întocmit de către un reprezentant al Direcției Publice de Patrimoniu.

Au fost montate în anul 2010

Panourile solare au fost montate de Primăria Târgu Jiu în anul 2010, ca urmare a faptului că facturile la căldură și apă caldă erau deosebit de mari. Proiectul a beneficiat de finanţare de 80% din partea Fondului de mediu, contribuţia de la bugetul local fiind de 20%. Costurile cu încălzirea s-au redus cu până la 50%.

Panourile solare au fost montate la noua sală de sport, care a fost inaugurată în anul 2019, dar au căzut din cauza zăpezii.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente