Acasa / Actualitate / Parcarea Rodna în posesia municipalității. Se schimbă sensul de mers pe mai multe străzi din Târgu Jiu

Parcarea Rodna în posesia municipalității. Se schimbă sensul de mers pe mai multe străzi din Târgu Jiu

Schimbări în municipiul Târgu Jiu după preluării parcării de la Rodna de către municipalitate. Sensul de mers pe mai multe străzi din oraș se va modifica pentru ca traficul pe Bulevardul Constantin Brâncuși să nu se blocheze. Romanescu vrea ca cetățenii care-și țin mașinile la poartă să plătească o taxă de parcare precum cei care locuiesc la bloc.

Parcarea de la Rodna este de ieri administrată de municipalitate. Odată cu preluarea spațiului au apărut și primele modificări pe străzi pentru evitarea blocajelor rutiere. „Am intrat în posesia intrării și vreau să demonstrez că parcarea poate fi eficientă și administrată de primărie. Știu ce a fost în spatele acestei parcări inclusiv consilieri liberali și-au dorit ca parcarea să nu fie administrată de municipiul Târgu Jiu. Nicio mașină nu va mai intra în parcare fără să fie taxată, cu o taxare decent de 1 leu, 2 lei sau 4 lei pentru două ore. Intrările se vor face de pe Brâncuși și ieșirile între aleile de pe dig. Cele două intrări spre Rodna și Super 2000 se fac dinspre Brâncuși și cele două ieșiri de pe Aleea Jiului se vor face invers, spre pod și spre fostul Interex, va fi sens unic doar pentru ieșire . Încercăm ca de sărbători situația să fie sub control. Se vor face tot două taxări până când vor face o parcare comună. Vom lua și o taxă de utilizare și pentru spațiile din interiorul parcării. Vorbim de cateva zeci de milioane numai pe taxa de utilizare. Toată lumea trebuie să înțeleagă că într-o afacere câștigă ambele părți”, a declarat Marcel Romanescu.

14 octombrie

Municipalitatea are planuri mari și în ceea ce privește strada 14 octombrie. Bolizii de lux parcați la poartă ar putea dispărea dacă se impune o taxă de parcare. Între timp edilul schimbă doar sensul de mers. „Ca proiect de viitor ne gândim să schimbăm sensul de mers pe 14 octombrie. Adică să se urce să nu mai apară coborâre ținând cont de data aceasta ieșim spre mall de pe Dig și acolo există un sens giratoriu. Străduțele Argeșului și Siretului să fie și ele modificate față de cum sunt acum. O să se circule invers pe ele. Am discutat și cu poliția și cred că modificările sunt binevenite”, a mai adăugat primarul.

4 comentarii

  1. Primarul se gindeste cum sa ia bani dar ce face cu dezapezire ? Cine plateste masinile avariate din cauza nepasarii PRIMARULUI ?

  2. E bine daca a intrat in posesia intrarii. Iesirea era la el demult! Halal, mare om, profesor, politician si restul…Vai de capu’ nostru!

  3. S-a inceput cu stangul. Privatul facea deszapezirea noaptea ,nu ziua ca Primariaa, ziua se incasau bani pentru utilizare parcare, tarifele privatului erau mai mici ,si cu toate aste aveau si ei profit, intr-un cuvant servicii mai proaste cu cheltuiala mai mare pentru cetatean! Domnule Primar ,de la dvs. aveam alte pretentii!!!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*