Acasa / Actualitate / Parcări mai scumpe în centrul Municipiului Târgu Jiu

Parcări mai scumpe în centrul Municipiului Târgu Jiu

Modernizarea transportului public aduce taxe mai mari pentru locurile de parcare. Autoritățile locale se gândesc serios să scumpească parcările pentru a-i convinge pe cetățeni să folosească mijlocul de transport în comun. În centrul orașului, un loc de parcare va costa mult mai mult decât unul la periferie.

Parcările în municipiul Târgu Jiu sunt o problemă fără rezolvare. După mai multe speranțe eșuate cu taxatoare și proiecte implementate doar în vis, autoritatea publică a gândit o nouă variantă pentru a ușura străzile din oraș, în timpul programului de muncă. Romanescu merge pe varianta scumpirii parcărilor. „Am două soluții pentru parcările din Târgu Jiu. Pe de o parte sper ca în maxim doi ani de zile să avem o centura funcțională, pe de alta să modernizăm rapid transportul public în comun. Doar așa mi-aș putea face un studiu de trafic cu date exacte. Mergem pe două direcție: oferire de condiții necesare cetățenilor de a folosi un transport rapid ,dar, pe de altă parte venim și cu măsurile coercitive. Am oferit soluții viabile,  dar vin și o taxare care să te pună să te gândești de două ori dacă vrei să vii cu mașina în zona zero a orașului. Vom avea o parcare diferențiată pe zonele orașului din momentul în care vom moderniza transportul public”, a declarat primarul.

La ora actuală în Târgu Jiu sunt  14 mii de locuri de parcare din care repartizate circa 12 mii.

3 comentarii

  1. Solutiile sunt rezolvarea promisiunilor tale din campania electorala privind construirea celor doua parcari supraterane.Asa ca nu mai bagati mana in buzunarele oamenilor, nesimtitilor.

    • Marinescu Cosmin

      Domnule, si alea supraterane (daca vor fi construite) tot cu taxa vor fi, nu gratis, deci va trebui sa platiti…

  2. Era vorba despre rezolvarea traficului rutier, amice.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*