5.3 C
Târgu Jiu
duminică, mai 9, 2021
AcasăActualitateParcul din Tismana va fi inaugurat în această lună

Parcul din Tismana va fi inaugurat în această lună

Autoritățile din Tismana se pregătesc de inaugurarea parcului în valoare de aproape două milioane de euro, banii fiind asigurați printr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Primarul localității, Marian Slivilescu, speră ca investiția să fie inaugurată până la sfârșitul acestei luni: „Sperăm să facem recepția parcului până la finalul acestei luni. Termenul de finalizare a fost în iarna trecută, dar a mai fost prelungit din cauza unor intemperii. Mai trebuie montat mobilierul de joacă, să se mai toarne pe alei încă un strat de bitum și racordarea la fibră optică a camerelor video de supraveghere“.

Sistem inteligent de irigații

Parcul se întinde pe o suprafață de 1,4 hectare și se află la „coada“ lacului de acumulare de pe râul Tismana.

Cel mai important element al parcului a fost realizarea unui pavilion multifuncțional, unde vor fi organizate toate evenimentele artistice. „A fost realizat un pavilion multifuncțional, care poate fi folosit pentru manifestări artistice, dar și pentru alte activități. Este ca o scenă, care beneficiază de toate dotările necesare. Parcul are un sistem de irigație inteligent, subteran, care este acționat de la un pupitru de comandă. A fost amenajat un grup social pentru toate tipurile de persoane, inclusiv pentru cele cu dizabilități. Parcul cuprinde bănci, alei pe care se pot face plimbări cu bicicleta, plante ornamentale, o zonă pentru fitness în aer liber, conectare la o rețea WI-FI“, ne-a explicat primarul Slivilescu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -