Părinții copiilor dintr-un sat din Gorj vor să protesteze în fața Inspectoratului Școlar

0
465

Părinții elevilor preșcolari din satul Tâlvești, comuna Drăguțești, vor să protesteze în fața sediului Inspectoratului Școlar Județean Gorj, după ce grădinița din satul lor a fost închisă. Acum, copilașii trebuie transportați la o altă grădiniță care se află la o distanță de peste trei kilometri. Mai mult decât atât, unul dintre micuți are unele probleme de sănătate și nu poate fi transportat cu microbuzul școlar.

Ion Popescu, primarul comunei Drăguțești, spune că a făcut o adresă la Inspectoratul Școlar pentru redeschiderea grădiniței, dar a primit un răspuns negativ: „Ni s-a răspuns cu un refuz total. O să ajung cu părinții în fața Inspectoratului Școlar Județean. Nu se poate să spui că sunt doar cinci copii. Anul trecut a fost aceeași problemă, dar la solicitarea noastră s-a redeschis. Cei de la Inspectoratul Școlar spun că nu sunt 10 copii și că nu poate să funcționeze. Sunt sate unde sunt mai puțini copii și grădinița funcționează. Anul trecut au spus că sunt toaletele în exterior și că nu au condiții, iar acum am amenajat toalete în interior și un spațiu de joacă. Își bat joc de noi și de comunitate. Părinții sunt revoltați. Inspectorul de zonă a spus că inițial că o să fie redeschisă grădinița, dar acum a comunicat directorului școlii că nu mai dăm drumul grădiniței“.

Copii de trei ani, transportați cu microbuzul școlar

O altă problemă este că cei mici trebuie să fie transportați cu microbuzul, dar acest lucru necesită condiții speciale. „Copiii trebuie să se deplaseze cu microbuzul cam trei kilometri și jumătate și este nevoie de scăunele speciale. Este aproape imposibil să punem aceste scăunele. De asemenea, copiii au nevoie de însoțitor, iar regulile actuale spun că nu este voie cu însoțitor. Copiii trebuie să se trezească de dimineață“, a mai spus primarul Ion Popescu.

Din partea Inspectoratului Școlar Județean Gorj nu am obținut o reacție, deși am solicitat o declarație din partea purtătorului de cuvânt, Dana Constantinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here