Acasa / Actualitate / Părinții sar în apărarea învățătoarei după scandalul de la Școala Nr. 4 din Târgu-Jiu

Părinții sar în apărarea învățătoarei după scandalul de la Școala Nr. 4 din Târgu-Jiu

Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu”Săptămâna trecută, numele Școlii Gimnaziale „Alexandru Ștefulescu” a fost implicat într-un scandal pornit de la un incident care a avut loc într-o pauză de cursuri. În urmă cu ceva vreme, copilul târgujianului Doru Sbora a căzut pe hol, la școală și s-a lovit. Reprezentanții unității școlare nu l-au anunțat pe tată despre incident. Acum, la mai multe săptămâni de la căzătură, Doru Sbora o acuză pe învățătoarea copilului său că nu a luat nicio măsură când băiatul, în vârstă de 7 ani, a căzut și s-a lovit la cap. Un grup de părinți ai elevilor de la clasa I-a C sar în apărarea învățătoarei și spun că Doru Sbora are alte motive pentru care face aceste acuzații.

doru-sboraPe adresa redacției Impact în Gorj a sosit o scrisoare publică semnată de un grup de părinți ai elevilor care învață la Școala Gimnazială Nr. 4, la clasa învățătoarei Alina Mazilu. În această clasă învață și fiului lui Doru Sbora, părintele care acuză conducerea școlii și pe învățătoare că nu l-a anunțat de ce i s-a întâmplat copilului său. Ceilalți părinți sar, însă, în apărarea unității școlare și a învățătoarei Mazilu. Iată ce ne-au scris: „Colectivul de părinți ai clasei I C de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” Târgu-Jiu își exprimă susținerea pentru doamna învățătoare Alina Mazilu vis-a-vis de situația creată de acuzațiile nefondate aduse acesteia. Incidentul minor petrecut în urmă cu trei săptămâni nu are nicio legătură cu activitatea deosebită, respectiv îndatoririle doamnei învățătoare, acestea fiind îndeplinite cu succes și cu rezultate concrete, copiii fiind permanent instruiți, inclusiv în ceea ce privește regulamentul de ordine interioară, atât în pauze, cât și la sfârșitul orelor de curs. Incidentul, fiind unul nici măcar singular sau izolat la nivelul școlilor din țară, poate fi pus pe seama temperamentului copilului în cauză, lucru care se poate desprinde și din relatările colegilor săi de clasă. De ce părinții nu au luat măsuri acum trei săptămâni, respectiv în data de 23 septembrie 2016, când a avut loc accidentul? De ce nu l-au dus la spital atunci când părinții au aflat de incident si a fost dus abia acum? Ce s-a întâmplat în acest interval? De unde știm că nu s-a mai lovit și în afara programului de școală? Acestea sunt întrebările părinților care consideră că tot acest circ este făcut de către domnul Sbora, având drept bază un eventual motiv extrașcolar. În concluzie, noi, părinții, ne exprimăm mulțumirea și satisfacția pentru întreaga activitate pe care o desfășoară cu atâta dăruire doamna Mazilu Alina în procesul de educare al copiilor noștri, atât în cadrul școlii, cât și cu prilejul activităților organizate cu succes în afara acesteia (excursie, vizite documentare), la care copilul în cauză nu a participat din motive știute doar de părinți. Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru copiii noștri și vă suntem alături, Doamna învățătoare! Semnatari: Un grup de părinți ai elevilor de la clasa I-a C”.

12 comentarii

 1. Dar de banii care ni se cer pt așa zisa asociație de ce nu se spune nimic?Copiii sunt amenințați să aducă bani de acasă pt fundație.Au găsit o nouă denumire la fondul clasei…Fundație școlii.Noi părinții trebuie să cotizam cu sume între 30-50 de lei pe an.Apropo…de ce nu se impune să cumpărăm 3 tricouri cu 150 de lei???Cine a hotărât asta?Papitoii ne alesi din conducerea Fundației??

 2. Dacă se intimplat cu copiilul ei cum reacționa? Esti om in primul rind…apoi parinte…care este menirea ta pe acest pamant… care este obligatia ca pedagog? distrugerea de vieti? Viata unui copil poate atarna de un fir de par dupa lovituri din aceste…documentați va si veti vedea repercursiunile unei lovituri la cap…Chiar nu are rușine mindruta asta? Primul lucru ducea copilul la investigații… deștepților ați auzit de moarte subita…din cauza unui traumatizm poate fi și minor? Voi PSD_ul din școală aceasta nu ati avut și nu veți avea rușine în veci. Nu va rușine cereți bani la părinți pentru rahaturile voastre…în fiecare an…perdele..sau cine știe ce mai doriti… apropo părinții cind aveați de gând sa i anunțați?

 3. Aceasta doamna invatatoare, nu este om, asta trebuie sa fie in primul rand: om-“sa fii om este gratis!”.
  Inainte de sedinta cu parintii de ieri 20.10.2016, un grup de parinti a venit mai devreme de ora stabilita, pentru a fii pregatiti si informati, asa cum vrea Alina Mazilu, iar cand am dorit sa iau cuvantul a spus “eu prezidez sedinta si nu vreau sa fiu intrerupta!”, la care a intervenit si directorul Aurel Popescu, si a trebuit sa stau sa ascult minciunile ei.
  In ziua incidentului, i-a spus copilului ca are trecut in catalog insuficient ca a uitat pentru prima data caietul de tema, apoi in pauza a avut loc accidentul, si nu s-a ridicat de la catedra, doar l-a certat, si i-a spus copilului sa nu mai iese in pauza, si “lasa ca nu e nimic, facusi si tu un cucui!”.
  Aceasta este atitudinea cadrului didactic Alina Mazilu.
  Se merge pe principiul- sa nu suparam pe doamna, facem tot ce zice doamna- asta a facut acest grup de parinti.
  Dar acesti parinti s-au gandit ce ar fii facut in situatia in care copilul lor ar fii fost in locul copilului meu?!
  Alina Mazilu, s-a pus in pielea mea?
  De ce s-au sters inregistrarile de pe camerele de supraveghere?? Pentru a putea da vina pe copil, ca nu a mers pe langa perete, pentru a putea face acuzatii la adresa noastra ca am insultat-o, ca am tipat la ea in fata copiilor. Ne-am dus indurerati, dupa vizionarea filmuletului cu incidentul, sa vorbim cu ea, i-am aratat mainile cum imi tremurau, si am intrebat-o de ce nu ne-a anuntat, si daca vreo clipa s-a pus in situatia mea?!
  Loviturile la cap sunt foarte periculoase, si pot avea urmari. Speram si ne rugam ca baiatul nostru sa treaca cu bine si de urmatoarele investigatii pe care le vom face.
  Si nici unul dintre parintii din acest grup nu poate simti ce simtim noi parintii in aceasta perioada. Nu copilul lor s-a lovit!

  • Îmi pare rău să aud asemenea lucruri făcute de o mama… dar domnița nu o fi fost multumita de prestatia familiei dumneavoastră . .. daca nu ati cotizat cit ar fi dorit mindruta aceasta. Am dori și noi opinia publica ca aceasta mare doamna învățată sa sa ne prezinte și noua unde a efectuat pregătirea pedagogica…la spiru cumva??? Nu va e rușine sa va purtați cu copii care acum pornesc în viața? ?? Nu se intimpla asemenea cazuri dacă politica nu și baga coada… Cind era dna danescu…dna jianu si dl racoceanu…nu se intimpla asa ceva… te duceai de drag la scoala… era si pe atunci un frustrat ca hoban… dar era unul….voi aici sunteți mulți. .. sa va fie rușine.

  • Geanina, draga, unde ai facut scoala? Cumca la seral? Ca tare multe greseli faci cand scrii, draguta! Si mai esti si mare manager de after school? Si profesoara acolo? De aia vin copiii de la after-ul tau cu temele scrise cu greseli de ortografie! Bravo! Tine-o tot asa!

 4. Coruptia ucide

  Hei dragi parinti,de la clasa lc ,invatatoare Alina Mazilyu,TREZITI VA!la REALITATE!!!!! Va veti lua copiii in cosciug de la morga daca nu vedeti ce se intampla acolo in clasa!Invatatoarea voastra sta in ore si pauze in cabinetul directorulyui sa falsifice procese verbale si documente.Ea a fost adusa pe trafic de influenta fiind ma sa colega cu sotia directorului care vrea SI EA SA AFLE CINE SE MAI DEZBRACA PRIN CABINETUL MARELUI DIRECTOR SI MARE OM!!!!.DACA AR FI FOST UN ALT INVATATOR, AR FI FOST SANCTIONAT DE 3 ORI INTR O ZI ,CA DE DOUA ORI INTR UN AN A FOST UNA SANCTIONATA SI L A FACUT DE RAS CA N A EXISTAT fapta. DAR ACUM EXISTA SI UNELE GRAVE!!! ALINA ASTA ISI ETALEAZA TALENTELE PRIN CABINETUL LUI AURELl PANA TRECE LA INCHIS DE USA SI SOCIALIZARE PE canapeaua second hand ACHIZITIE publica PE BANI EUROPENI.

 5. De fapta, doamna Gianina, asta era problema….acele vorbe ale doamnei invatatoare ca ii va da baiatului dvs calificativul I. V-ati simtit frustrata si ati facut atata tam-tam. Pacat! Terfeliti numele unui cadru didactic doar pentru capriciile dumneavoastra! Si daca s-a lovit copilul, ii trece mai repede daca faceti cazul public in ziar?

 6. Doamna Geanina, peste Malina de cand a inceput semestrul au dat peste ea de 3 ori, precizand faptul ca Mali mergea, nu alerga si tot au lovit-o. Astea sunt lucruri normale la copii, sa alerge, sa se mai si loveasca uneori,,,, fereasca Dumnezeu de ceva mai rau. Acum mi se pare ca se da o amploare conflictului mai mult decat este cazul. Sincer nu inteleg pana unde se vrea sa se ajunga….. .
  Îmi place · Răspunde · 4 · 12 ore
  Ana Maria Vilcu
  Ana Maria Vilcu Cred ca lucrurile pe care dumneavoastra le evidentiati acum , trebuia sa le ziceti atunci, in clasa , la sedinta.
  Îmi place · Răspunde · 1 · 12 ore
  Elena Gianina
  Elena Gianina nu mi s-a dat voie sa vorbesc. eu stiam ca este doar sedinta cu parintii, nu o sala de judecata. am stat la sedinta circa 40-45 minute. nu am mai putut sta, pentru ca aveam un eveniment la care trebuia sa ajung.
  Îmi place · Răspunde · 11 ore
  Elena Gianina
  Elena Gianina nu contest faptul ca se pot intampla evenimente, dar nu am vazut latura umana a Alinei, nu a facut nimic pentru copilul meu, nu m-a sunat, nu la luat in brate, l-a certat doar.
  Îmi place · Răspunde · 11 ore
  Elena Gianina
  Elena Gianina Nu stiu de ce Ancuta nu a avut curajul sa spuna, cum disperata am sunat-o sa cer numarul fratelui si cumnatei sa il duc la un RMN pe David. Nu stiu de ce una din persoane aflate la sedinta , care a primit mesaj de la Doru, sa-mi spuna sa vin repede, pentru ca eu nu raspundeam la telefon, nu s-a ridicat sa spuna acest lucru, si s-a interpretat ca eu nu am stat ca m-am suparat si nu am vrut sa stau
  Îmi place · Răspunde · 11 ore
  Elena Gianina
  Elena Gianina poate este si vina mea ca nu mi-am dat seama ca trebuia sa ma specific in detaliu de ce plec. am spus ca nu mai pot ramane si mi-am cerut scuze, am salutat si am plecat.
  Îmi place · Răspunde · 11 ore
  Ancuţa Paicu Nica
  Ancuţa Paicu Nica Buna ziua, pentru ca mi-a fost mentionat numele vreau sa relatez urmatoarele:
  – In dimineata zilei de luni, 26 septembrie, am raspuns apelului Gianinei, care intr-adevar era ingrijorata, si i-am transmis numerele de tel. la care pot fi contactati fra…Vezi mai mult
  Îmi place · Răspunde · 1 · 3 ore
  Sbora Doru
  Sbora Doru Stimata doamna reporterita, IMPACT IN GORJ

  ….va intreb, cand publicati o stire, nu trebuie sa o verificati in 3 surse?
  …..v-a platit articolul, ca la reclame-publicitate?
  …..sunteti un ziar aservit psd?
  …..luati ex de la gorjtv.ro – stirile din 17.10.2016 – a verificat stirea in cel putin 3 puncte – la mine, la sc.4, la inspectoratul scolar, la politie….dvs?
  …..imi e lehamite sa ma justific la niste IUDA si BARABAS…..justificarile si commenturile mele sunt cele de la gorjtv, de la politie si parchet, cele formulate prin adresa scrisa la sc.4, la isj cat si la ministrul educatiei
  …..nu considerati ca am si eu dreptul la replica?
  ….ganditi-va, am fost in curtea lor, au camere peste tot….puteau pastra dovezi, insa NU AU FACUT-O DELIBERAT, ca sa vorbeasca FALS si DENIGRATOR , ca vorba aia CUVANTUL TAU CONTRA CUVANTULUI MEU…..de ce nu au pastrat inregistrari ca AM VB CU ALINA MAZILU PE 26.09 cica in PAUZA – total FALS, era aprox.ora 09,10-09.20, ca am tipat la dnl dir, TOTAL FALS, i-am vb frumos, i-am zis ca lovitura e destul de grava si urata, …..tot ce am declarat ca s-a intamplat e la politie si parchet
  …..si voi SEMNATARII RECIPISEI – va intreb – ATI VAZUT VOI CU OCHII VOSTRI INREGISTRAREA? atunci de ce vb? …..ca ceata care striga BARABAS?
  ….INREGISTRAREA A VAZUT-O EU, SOTIA MEA SI DL. MASINIST – care apropo, cica SE AFLA IN CONCEDIU MEDICAL, PRIN AUSTRIA, sa nu cumva sa vina la audieri (asa mi s-a spus de o persoana)….si CRED ca CONDUCEREA SCOLII SI ALINA MAZILU – ca sa vb pe invers toti si sa inventeze tertipuri comuniste
  ….ce vede retina umana, ce am vazut ASTA AM SPUS LA GORJ TV, SA NE FACA TESTUL POLIGRAF LA TOTI, sa vedem cum iese?
  …accidentul s-a produs pe 23.09.2016 pauza a doua, am vazut filmul pe 26.09, dir a zis ca inregistrarea TINE 3 ZILE, am facut plangere la POLITIE UNDE PRECIZEZ ACESTE LUCRURI, politia face o adresa scolii, NU STIU CAND, din spusele dir adj ANCA BOULEANU, pe 11.10, prin care CERE INREGISTRAREA, iar sc.4 DA RASPUNSUL CA INREGISTRAREA A TINUT 5 ZILE ….DECI DIN 26.09 PANA IN 28.09 mai ERAU 48 ORE, ADICA 2 ZILE, zile in care CONDUCEREA SCOLII CU ALINA MAZILU cred cu tarie ca au vizionat si ei inregistrarea, CRED CU TARIE SI SE POATE DEDUCE LOGIC CA STERGEREA EI S-A FACUT DELIBERAT DE CONDUCEREA SCOLII, deoarece eu le-am spus echipajului de politie venit prin tel unic 112 ca SA-I SPUNA DIRECTORULUI SCOLII CA DACA STERGE INREGISTRAREA E CAZ PENAL !!! – AM VB CU POLITISTUL DE SECTOR CARE A VENIT – DL. CERCELOIU ….asa ca DESPRE CE VB?
  Îmi place · Răspunde · 16 minute
  Sbora Doru
  Sbora Doru am gasit taria sa o salut, si nu m-a saluta
  Îmi place · Răspunde · 15 minute
  Sbora Doru
  Sbora Doru din data de 26.09 ne-a ster din lista din prieteni, si implicit NU PUTEAM sa vedem ce posteaza in clasa IC
  Îmi place · Răspunde · 14 minute
  Sbora Doru
  Sbora Doru Pana am vb in stanga si-n dreapta si si-a dat seama ca a gresit …si i-a dat VOIE sotiei mele sa vada ce posteaza in clasa IC
  Îmi place · Răspunde · 13 minute
  Sbora Doru
  Sbora Doru VOI CHIAR NU INTELEGETI – AM SPUS-O SI O REPET – fac cea ce fac CA MAINE SA NU FIE MAI RAU – poate fi mai rau pentru fiul meu, pentru fiul tau, sau fiica ta
  Îmi place · Răspunde · 12 minute
  Sbora Doru
  Sbora Doru vb de doamna asa Doamna – parca e D-zeu, chiar asa nu putem sa avem o opinie, sa ne aparam drepturile , sincer E MAI RAU CA IN COMUNISM
  Îmi place · Răspunde · 11 minute
  Sbora Doru
  Sbora Doru Ana Maria Vilcu, fata ta s-a lovit de trei ori CAZAND IN CAP ?
  Îmi place · Răspunde · 10 minute
  Sbora Doru
  Sbora Doru nu de alta, dar David a l meu s-a lovit DE NENUMARATE ORI la maini, la picioare….si vanatai, dar nu am facut caz
  Îmi place · Răspunde · 9 minute
  Sbora Doru
  Sbora Doru asa ca de ce vb?
  Îmi place · Răspunde · 9 minute
  Ana Maria Vilcu
  Ana Maria Vilcu In primul rand nu ne tutuim, iar in al doilea rand nu intru in polemici cu dumneavoastra.
  Îmi place · Răspunde · 8 minute
  Sbora Doru
  Sbora Doru mai, eu vreau sa vad, timpul e inainte si curge, DACA FATA TA, daca COPILUL LUI X I SE SPARGE CAPUL – ce FACETI MAI?
  Îmi place · Răspunde · 8 minute
  Sbora Doru
  Sbora Doru scuze, unii se cred domni prin pastrarea distantei si a formulei de salutare, INSA uita sa fie OAMENI
  Îmi place · Răspunde · 7 minute
  Sbora Doru
  Sbora Doru va intreb PE TOTI, semnatarii scrisorii, pe cei care ati fost indusi mai mult sau mai putin in eroare, pe conducerea scolii, pe Alina Mazilu – CAND VA RUGATI SI VA INCHINATI, NU AVETI REMUSCARI?
  Îmi place · Răspunde · 5 minute
  Sbora Doru
  Sbora Doru Un D-zeu e peste noi toti, si toti avem copii, judecati voi, decideti voi, dar nu uitati in toate e o judecata DIVINA
  Îmi place · Răspunde · 4 minute
  Sbora Doru
  Sbora Doru si nu uitati, ca daca pe ISUS CRISTOS l-au tradus si toti au strigat BARABAS, pusi, sau indusi in eroare, fapta e fapta,
  Îmi place · Răspunde · 3 minute
  Sbora Doru
  Sbora Doru fiecare dupa credinta lui, fiecare cu minciuna lui, cu copilul lui, cu pacatul lui, DAR TOTI CU JUDECATA LUI D-ZEU
  Îmi place · Răspunde · 2 minute
  Sbora Doru
  Sbora Doru eu unul sunt un tip foarte credincios, INTREBATI-O PE CAMI – doamna care vine si o ia pe DARIA – nu ma stie ca voi de 1 an, ma stie de cand eram in clasa a 5, deci de cand eram copil de aproape varsta copiilor nostri – sa va zica ea cum sunt
  Îmi place · Răspunde · Chiar acum
  Sbora Doru
  Sbora Doru nu suport ironia, marsavia, tradarea, complicitatea, sunt un tip direct si sincer
  Îmi place · Răspunde · Chiar acum
  Sbora Doru
  Sbora Doru oamenii pot sa te judece, dar oamenii la randul lor sunt judecati de D-zeu
  Îmi place · Răspunde · Chiar acum
  Sbora Doru
  Sbora Doru sa dea Bunul D-zeu pentru fiecare dupa faptele si spusele si credinta lui

 7. Domnule Sbora, as zice sa incepeti in primul rand sa ganditi… asa e, a cam greu pentru unii. O conversatie dintr-un grup privat nu se face publica fara acordul partilor. Nu cred ca vreti sa vi-i puneti pe toti in cap, ca nu ati face fata. Stiti foarte bine ca nu a patit nimic copilul. Da, s-a lovit, ca si copilul de care s-a ciocnit pe hol (nu care l-a agresat..cum ati spus). Dar dupa lovitura nu a a acuzat stari de rau, voma… nu a ramas inconstient (si intrebati orice cadru medical, ca sa nu spun parinte constient si informat, ca astea sunt semnele unei lovituri grave la cap).. ceea ce ati afirmat dumneavoastra in alte surse este total fals. NU apar fisuri “in timp”. Ati fost atat de ingrijorat incat ati dus copilul la spital dupa mai mult de doua saptamani!!! Ati facut scandal, scris in presa si plangeri la fel.. dupa ce a trecut mult timp de la incident. Copilul nu a avut nici un cucui macar, nici o zgarietura…. un parinte ingrijorat il ducea la spital (chiar si asa, fara semne..in cazul in care ar fi considerat necesara o examinare) chiar in ziua incidentului. Si la ora 24! Daca spuneti ca pe data de 28 nu mai exista inregistrarea… si vezi-Doamne, au trecut doar 48 ore.. e fals. Au trecut cinci zile! Cum ati fost informat. Cinci zile de la incident… invatati ceva matematica si invatati sa ganditi logic. E normal sa se inregistreze peste informatiile deja stocate. Asa se intampla peste tot unde exista camere de supraveghere, asta daca nu aveti o memorie de cativa T, ceea ce e foarte putin probabil. Vi s-a adus la cunostinta si regulamentul la nivel national referitor la astfel de incidente, unde scrie clar ca decide cadrul didactic, ce masuri trebuie luate in functie de gravitatea incidentului. Ati facut atata tam-tam peste tot… si va jucati cu viata si numele oamenilor, fara sa ganditi prea mult. Din pacate foarte multi sunt indusi in eroare de tot ce ati spus si exagerat prin presa.. din pacate oamenii nu vad mai departe de articol.. si nu stiu ce fel de persoana sunteti, sau ce nivel de educatie poate avea cineva care e in stare sa se joace cu viata altora in halul in care v-ati permis sa o faceti. Pacat, mare pacat. Si nu pomeniti aici de religie, nu are nici o legatura. Ideea principala, si inchei aici, este ca ati facut dintr-un incident minor, un mare scandal inutil, ipocrit, de prost gust! Stiti asta, la fel de bine cum o stiu toti implicati direct sau indirect. Eu nu pot decat sa sper ca dumneavoastra sunteti cel care veti deveni OM, desi putin probabil.

 8. Ultimul comentariu la acest articol face toti banii. Nu, Maria, nu l-a dus la spital pentru ca, foarte probabil fi-su avea capul spart de acasa, la cat alearga prin casa, ore in sir fara oprire, lovind peretii si mobila. Cat despre caracterul acestui om si al sotiei dansului nu pot spune decat ca lasa de dorit eeenorm ! Un singur lucru stiu sigur: ar calca pe oricine si orice in picioare ca sa-si atinga scopul. Si doar cand nu reusesc cu amenintari si tertipuri …abia atunci incep sa se umileasca (vorba vine) si sa pupe in fundulet in stanga si in dreapta.
  Doamna Gianina si domnul Ion zis Dorul, sincer va sfatuiesc sa va faceti si dumneavoastra un control amanuntit la cap, nu doar baiatului dumneavoastra. Poate v-ati lovit cand erati mici pe la scoala. (bineinteles ca acum 30 ani nu facea nimeni asemenea scandaluri, lumea avea alte griji).

 9. Invatatoarea Mazilu Alina si parintii mint,intrucat se bazeaza pe Popescu Aurel care trebuie sa plateasca pentru abuzurile savarsite.Aceasta mafie trebuie starpita.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*