Parlamentarii au muncit pe brânci în 2017, dar Gorjul e tot la coadă

0
18

Parlamentarii de Gorj s-au dovedit a fi, cel puțin pe hârtie, foarte activi în primul an de mandat. Aceștia au bifat zeci de inițiative legislative, luări de cuvânt și interpelări sau declarații politice. Potrivit cifrelor oficiale, deputatul PSD Elvira Șarapatin și senatorul ALDE Scarlat Iriza au avut cea mai intensă activitate. Din păcate, efectele muncii depuse de parlamentari nu au făcut ca Gorjul să fie campion și în ceea ce privește investițiile sau marile proiecte de infrastructură.

Gorjul a rămas și în 2017 printre județele ocolite de marile investiții guvernamentale sau străine, însă cei care vor să îi tragă la răspundere pe aleșii din Parlament trebuie să știe că, cel puțin teoretic, senatorii și deputații de Gorj au munci pe brânci. Nu mai puțin de 46 de propuneri legislative, dintre care două promulgate legi, a bifat, în primul an de mandat, deputatul PSD Elvira Șarapatin. Șefa social-democratelor de la Gorj a mai înregistrat șapte luări de cuvânt, patru întrebări și interpelări, tot atâtea declarații politice, precum și o moțiune.

Victor Ponta a uitat de Gorj

Senatorul Scarlat Iriza a avut timp în 2017, pe lângă certurile politice cu liderul ALDE Gorj, Dian Popescu, și de 20 de luări de cuvânt, 45 de inițiative legislative, din care 10 promulgate legi, 66 de întrebări și patru moțiuni, devenind astfel, potrivit raportului postat pe pagina de Internet a Senatului, campion al activității parlamentarilor de Gorj. La polul opus s-a aflat, culmea, cel mai titrat dintre parlamentarii de Gorj, respectiv fostul premier Victor Ponta. Acesta se laudă cu doar șase luări de cuvânt și o propunere legislativă. Proaspătul său coleg de la Pro Romania, fostul pesedist Alin Văcaru, a avut și el, anul trecut, trei luări de cuvânt, șapte inițiative legislative, dintre care două promulgate legi și trei întrebări și interpelări.

Cârciumaru și Weber, activi în Parlament

Foarte activ s-a dovedit, în primul an ca senator de Gorj și Florin Cârciumaru, social-democratul având în 2017 un număr de 37 de inițiative legislative, șase declarații politice și nu mai puțin de 61 de luări de cuvânt în plen. Colegul său de la Camera Deputaților, Mihai Weber, se poate lăuda și el cu 11 luări de cuvânt, nouă declarații politice, 38 de inițiative legislative, din care una promulgată lege, șapte întrebări și interpelări, precum și o moțiune.

Vocalul Vîlceanu

Deputatul PNL Dan Vîlceanu stă și el la fel de bine pe hârtie, pentru că, pe lângă numeroasele apariții la mai toate posturile centrale de televiziune, liberalul a înregistrat în primul an ca deputat de Gorj 15 luări de cuvânt în plen, șase luări de cuvânt în Biroul Permanent, 29 de propuneri legislative, o interpelare și cinci moțiuni.

Singurii care pot spune dacă cifrele din rapoartele de activitate ale parlamentarilor reflectă un grad mai mare de dezvoltare al județului sunt alegătorii gorjeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here