14.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 29, 2022
AcasăActualitatePatron din Polovragi, prins cu patru angajați „la negru“

Patron din Polovragi, prins cu patru angajați „la negru“

Un agent economic din comuna Polovragi a fost sancționat de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj cu suma de 80.000 lei pentru folosirea în activitate a patru persoane fără încheierea unui contract individual de muncă în formă scrisă, în domeniul construcțiilor. Lucrătorii munceau la împrejmuirea unui teren în satul Curtișoara, din localitatea Bumbești-Jiu.

Inspectorii de muncă au aplicat 30 de amenzi

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, săptămâna trecută, 71 de controale, care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate 30 amenzi contravenționale în cuantum de 231.000 lei și dispuse 180 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.
„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj reamintește angajatorilor că, în conformitate cu prevederile Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

 

Două localități gorjene, premiate de Ziua Mondială a Turismului

0
Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea...

Bucătar angajat „la negru“ la o firmă din Tismana

0
Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au depistat o persoană angajată pe meseria de bucătar...

Două localitățile din județul Gorj, incluse într-o rută culturală la nivel național

0
Două localități din Gorj au fost incluse într-o rută culturală la nivel național ce include...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!