Acasa / Actualitate / Patronii au ajuns să se plângă de români. „Au devenit pretențioși. Aducem forță de muncă din țările mai sărace“

Patronii au ajuns să se plângă de români. „Au devenit pretențioși. Aducem forță de muncă din țările mai sărace“

Patronii firmelor din Gorj se plâng de faptul că nu găsesc forță de muncă, dar salariile pe care le oferă sunt  orientate către minim. Tiberiu Berbece, director în cadrul grupului de firme Avicarvil, care a achiziționat fosta societate Avicola din Târgu Jiu, susține că a fost nevoit să caute lucrători în afara spațiului european, pentru că pretențiile românilor au crescut și nu mai vor să desfășoare orice fel muncă: „Recrutarea nu se va finaliza vreodată. După cum se știe, trecem printr-o perioadă de criză a forței muncă foarte mare. Am încercat să umplem acest gol cu forța de muncă din spațiul extracomunitar. Umblăm în permanență la salarii, dar, cu toate acestea, vedem că românul este mult pretențios, au crescut pretențiile la fiecare, cu toate că, la mulți dintre ei, nivelul de școlarizare lasă de dorit, dar pretențiile sunt foarte. Nu am renunțat la forța de muncă autohtonă, dar anumite activități, muncitorii nu vor să le mai presteze. Din acest motiv, încercăm să umplem aceste goluri cu forțe de muncă din țările mai sărace“.

3 comentarii

  1. S-au mai deșteptat și romanul,toți patronii caută specialiști la un program de 10 ore și să plătească minimum pe economie,sunt scârbit de acești “investitori”

    • Foarte adevărat ce spuneți. Acesta este motivul pentru care majoritatea tinerilor pleacă la muncă afara. Patronii noștri vor muncă multă pe bani putini , și nici aceia nu sunt dați la termen de multe ori.

  2. nea Vali daca te consideri specialist de ce nu activezi pe piata muncii ca persoana juridical ,PFA sau SRL ? pt ca sti ca nu esti capabil? deschide o firma stai pe piata minim 5 ani si apoi vorbeste.ce spui par a fi vorbe de pe terasa de la bere nu ca specialist.daca esti asa capabil deschide in srl si angajeaza tu pe cineva sa vezi ce inseamna acest lucru.iti urez mult success.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*