spot_img
22.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitatePatru decenii de activitate la Şcoala Populară de Artă

    Patru decenii de activitate la Şcoala Populară de Artă

    De astăzi, Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu intră în sărbătoare! Motivul, unul cât se poate de festiv, este dat de marcarea a nu mai puţin de patru decenii de activitate. S-au născut talente, s-au format valori iar zestrea Şcolii Populare cu cele peste 30 de secţii extreme şi cu neîntrecuţi meşteri, stau chezăşie faptului că fiecare comunitate are nevoie de o astfel de instituţie. Manifestările aniversare încep astăzi, iar cortina finală se va trage peste scena Teatrului de vară, cu un carnaval, nu unul obişnuit, ci unul al tinereţii.

    O sesiune solemnă de comunicări de la ora 18.00, va deschide săptămâna dedicată Zilelor Şcolii Populare de Artă, pentru ca tot de astăzi, de la ora 19.00, un spectacol de gală cu artiştii de la Ansamblul Maria Lătăreţu să merite din plin aplauzele publicului. Iar manifestările grăitoare pentru importanţa evenimentului se vor ţine lanţ. Teatrul de Vară va deveni un loc periplu pentru artişti. Expoziţii de artă populară, decorativă, dar şi ritmurile tarafurilor gorjene reunite în recital sunt momente pregătite de artişti marţi, 19 iunie. În cea de-a treia zi sărbătoare, elevii şi profesorii de la Şcoala Populară de Artă, dar şi de la Centrul de Educaţie Incluzivă din Crasna şi Novaci, vor pregăti un vernisaj inedit, de artă plastică. De la ora 17.00, Muzeul Judeţean devine co-gazdă la o manifestare ce-i face cinste. Joi, sărbătoarea prinde din nou viaţă, păpuşele şi păpuşarii fiind dirijorii evenimentului respectiv.

    Mii de lei pentru organizarea Zilelor Şcolii Populare de Artă

    Cheltuielile pentru manifestări sunt estimate, potrivit conducerii Şcolii de Artă, la 15.000-18.000 de lei, dar sunt asigurate sau ar trebui asigurate din fonduri proprii, unde sunt puncte nevralgice, spune Viorel Gârbaciu. În general, mare parte din banii produşi se duc pe utilităţi, facturi şi salarii, aşa că mare lucru nu rămâne. Şi aşa, bugetul pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean, de 11 miliarde de lei vechi nu este îndeajuns. Sunt reduse mult din cheltuieli şi risipe de bani, asigură Gârbaciu, care de la manifestare are aşteptări, dar adaptate realităţii. „Nici un artist nu ia ban pentru prestaţia de la Zilele Şcolii Populare de Artă, dar e ceva mai important de spus. Numai Ansamblul Maria Lătăreţu produce1, 2 miliarde de lei vechi, fără ca eu să cheltui din banul public, nici măcar 5 bani”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu. Despre manifestare, mai poate fi adăugat, în asentimentul iubitorilor ei, că este o sărbătoare a meşteşugurilor populare, care prind viaţă. Nu sunt omise nici alte segmente, arta tradiţională îmbinată cu pictura cultă şi arta decorativă”, a subliniat Gârbaciu. Instituţia trebuie să atingă un plafon de venituri de 13 miliarde de lei vechi, astfel că Zilele Şcolii Populare de Artă nu va fi un model de cheltuieli, ci de economii, este asigurarea dată de Gârbaciu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: