Patru polițiști locali amenință că vor intra în grevă. „S-au săturat de atâtea abuzuri și hărțuiri“

0
34

Patru polițiști locali din municipiul Târgu Jiu amenință că vor intra în grevă din cauza presiunilor la care sunt supuși de către conducerea Poliției Locale. Aceștia sunt membri ai sindicatului Pro Lex. Trei dintre ei au fost sancționați de către Comisia de Disciplină cu reducerea salariului cu 10% pe o perioadă de trei luni. Este vorba de Ionuț Duțescu, Adrian Șerbănescu și Doru Rotescu.

Există o dispoziție internă că doi polițiști care veghează operele lui Brâncuși din Parcul Central trebuie să se afle în permanență pe aleea principală. „Când au fost de serviciu s-au deplasat pentru aplanarea unui conflict, moment în care atunci a venit și controlul. Li s-a făcut raport și s-a înaintat Comisiei de Disciplină. Colegii mei s-au săturat de atâtea abuzuri și hărțuiri. (…) Pe data de 9-02-2018 și eu am fost trimis în Comisia de Disciplină pentru că am fost găsit la doi-trei pași de aleea principală“, a precizat Stelian Mihu, președintele Pro Lex.

În audiență la primarul municipiului Târgu Jiu

Astăzi, cei trei polițiști locali, însoțiți de liderul de sindicat Stelian Mihu, vor merge în audiență la primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, pentru a-i spune problemele cu care se confruntă. „Ne vom prezenta la primarul municipiului Târgu Jiu și îi vom aduce la cunoștință toate aceste presiuni și abuzuri la care suntem supuși. Dacă nu găsim o modalitate de rezolvare, vom proceda la grevă și la alte mijloace de protest. Sperăm să nu se ajungă la forme de protest extrem“, a mai spus Stelian Mihu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here