Acasa / Actualitate / Pensii, recalculate doar în instanță

Pensii, recalculate doar în instanță

Nu ești mulțumit de pensia calculată după o viață de muncă, te adresezi instanței! Reprezentanții Casei Județene de Pensii Gorj anunță că recalculările se fac doar după o acțiune în instanță.

Noua măsură vizează dosarele emise după luna iulie a acestui an.  „Toate deciziile emise ulterior datei de 12 iulie 2019 vor fi contestate direct la Tribunalul Gorj, nu vor mai fi adresate Comisiei Centrale de Rezolvare a Contestațiilor. Cei care nu sunt de acord cu drepturile stabilite în acea decizie vor trebui să se adreseze direct instanței”, a declarat directorul Casei Județene de Pensii Ioana Talău.

Vești bune

Există și vești bune pentru pensionari, din toamnă punctul de pensie va crește. Majorarea nu se acordă tuturor vârstnicilor. „De la 1 sept se va mări valoarea punctului de pensie de la 1100 la 1265. Tot atunci se va mări și pensia socială de la 640 la 704. De creșterea punctului de pensie vor beneficia toți pensionarii  excepție făcând doar cei care primesc indemnizații sau pensii speciale”, a mai adăugat conducerea instituției.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*