Pensii speciale pentru aleşii locali

1
25

Părerile politicienilor gorjeni cu privire la proiectul de acordare a pensiilor speciale pentru aleşii locali, respectiv pentru preşedinţii de consilii judeţene, sunt împărţite. În timp ce liberalii susţin că nu este corectă o astfel de decizie faţă de pensiile mici ale vârstnicilor, social-democraţii văd cu ochi buni un astfel de proiect.

sedinta-headlines

Proiectul de act normativ ce priveşte acordarea de pensii speciale aleşilor locali şi preşedinţilor de consilii judeţene a creat vâlvă în rândul politicienilor gorjeni. Spre exemplu, liberalii gorjeni susţin că nu este corect să se aprobe o astfel de pensie, în condiţiile în care vârstnicii au venituri foarte mici. „În opinia mea, a favoriza nişte categorii de funcţionari sau de salariaţi în detrimentul altora, este o eroare foarte mare, cu ce sunt ei mai îndreptăţiţi să primească la pensie bani în plus, decât alţii care muncesc în mine, în cariere, în subteran, în condiţii foarte grele?!”, spune consilierul judeţean PNL Gorj, Gheorghe Orzan.

Vâlceanu: „Pensiile speciale trebuie eliminate”

Aceeaşi opinie o are şi co-preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, care spune că pensiile speciale trebuie să fie eliminate. „Toţi oamenii trebuie să beneficieze de pensii conform legii. Cu cât vom elimina mai repede pensiile speciale, cu atât va fi mai bine şi mai corect pentru toţi cetăţenii României. Nu e normal să ai pensie normală atunci când lucrezi şi ai un loc de muncă în alt domeniu, iar când vine vorba de toate funcţiile legate de politică să fie pensii speciale”, a declarat Dan Vâlceanu.

Florescu: „Orice creştere e mai normală decât o tăiere”

Social-democraţii văd cu ochi buni iniţiativa, care deocamdată este la stadiul unui proiect avizat, aceştia declarând că atâta timp cât primarii nu au sporuri, este normal să se dea astfel de pensii. „Dacă discutăm din punctul de vedere al cetăţeanului de rând, sincer, nu sunt de acord cu aceste măriri care s-au făcut în ultimul timp pentru parlamentari şi chiar pentru primari şi viceprimari. Dar dacă merg mai departe, în cazul primarilor, eu nu am fost de acord şi nu am înţeles niciodată de ce eu, ca primar, din momentul în care am venit şi am fost încadrat cu un salariu, am pierdut sporul de vechime”, a spus Florin Cârciumaru, primarul municipiului. „Cred că este mult mai normal decât să se taie. Orice adăugare cred că este mult mai normală decât o tăiere aşa cum atunci când vorbim de taxe şi impozite, orice scădere este mult mai normală decât o creştere. Acesta este un principiu care ar trebui să funcţioneze într-o Românie care a trecut peste tranziţie, a trecut peste perioade de tatonare în ceea ce priveşte economia de piaţă. Suntem una din ţările codaşe atunci când vorbim de venituri”, a precizat Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj. „La aleşii locali şi mai ales la primari şi preşedinţi ai Consiliilor judeţene noi avem o indemnizaţie, noi nu beneficiem nici de spor de vechime, de niciun alt spor. Au salariaţii salarii mai mari decât primarii. Trebuie găsită o soluţie şi în acest sens ca să elimine orice situaţie de a pune un om să aibă ce îi trebuie potrivit muncii pe care o depune”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. De pensii speciale vor avea parte şi parlamentarii, deputaţii şi senatorii urmând să-şi mărească veniturile pe lângă veniturile lunare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here