14 C
Târgu Jiu
joi, mai 28, 2020
Acasă Actualitate Perişoare, sarmale şi cozonac pentru bolnavii de la Sanatoriul Dobriţa

Perişoare, sarmale şi cozonac pentru bolnavii de la Sanatoriul Dobriţa

Chiar dacă sunt bolnavi şi îşi vor petrece sărbătorile pe patul de spital, pacienţii nu vor simţi prea tare depărtarea de case, deoarece masa pregătită pentru seara de Revelion va fi una cu un meniu special. Se petrece în spitalul de Pneumoftiziologie Dobriţa, acolo unde bucătarii şi nutriţioniştii au făcut deja pregătirile pentru masa dintre ani, după zece ani în care pacienţii nu au simţit Sărbătorile de iarnă.

Un deceniu a trecut de la ultima masă pregătită regeşte pentru bolnavii din Sanatoriul Dobriţa. Acum, însă, prin grija managerului unităţii spitaliceşti, care a dorit să le ofere un meniu pe cinste bolnavilor, planul a fost dus la bun sfârşit. Cu sponsori sau nu, Tiberiu Tătaru se poate lăuda cu pregătirile pentru masa de Revelion a bolnavilor din spital. „Sărmăluţe, perişoare, carne de pui la grătar, de vită sau porc sunt doar câteva din surprizele pregătite pentru bolnavii din spital. Şi de Crăciun cei care au rămas în spital au servit un asemenea meniu, fiecare pentru regimul pe care îl are. Avem garnitură de orez cu ciuperci precum şi alte bunătăţi pe care bolnavii le vor mânca în noaptea de Revelion“, a dezvăluit puţin din meniul pregătit, directorul sanatoriului, Tiberiu Tătaru. Nutriţioniştii spitalului au avut grijă ca mâncarea să fie pregătită conform regimului alimentar, astfel încât bolnavii să nu aibă probleme după sărbători. „Fiecare bolnav are regimul său şi pentru sărbători am avut grijă să nu existe riscuri în ceea ce priveşte sănătatea acestora. Meniul este pregătit conform regimului alimentar şi suntem convinşi că nu vor fi probleme“, a spus nutriţionistul sanatoriului.

Bolnavii, încântaţi de meniu

Chiar dacă peisajul din salonul de spital nu se potriveşte cu cel de acasă, bolnavii sunt mulţumiţi că mâncarea este bună, mai ales în perioada sărbătorilor. „De Crăciun am mâncat sarmale şi cârnaţi, carne din porc la grătar. Au fost şi dulciurile tradiţionale şi nu am simţit lipsa căminului aşa cum aş fi simţit-o dacă nu ne dădeau mâncarea asta tradiţională. De Revelion sper să fiu acasă cu familia, dar dacă nu mă vor externa, sunt convins că şi atunci am să mă simt la fel de bine ca de Crăciun“, a spus unul dintre pacienţii sanatoriului. Tiberiu Tătaru crede că a reuşit să păstreze tradiţia în bucătăria unităţii, chiar dacă este criză financiară.

Articolul precedentTiberiu Tătaru
Articolul următorRevelion cu mii de oameni, la Rânca

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Stimulent de risc social pentru angajații DGASPC Gorj

Angajații Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului Gorj vor beneficia de stimulent de risc social. Este vorba despre cei peste 550 de...

Managerul SJU Târgu Jiu s-a vindecat. Vienescu: ”au fost momente grele în perioada de internare”

Managerul Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu a fost externat. Dumitru Vienescu a ajuns deja acasă după ce a beneficiat de tratament antiCOVID...

A fugit din spital. Era internat la psihiatrie

Un cadru medical din Secția Psihiatrie din Tg-Jiu a dat alarma aseara după ce a sesizat dispariția unui bărbat de 41 ani. Polițiștii au...

Localnicii din Jupânești care au hărțuit ursul, cercetați penal pentru braconaj

Localnicii din comuna Pojogeni care au hăituit cu ajutorul câinilor un urs rătăcit sunt cercetați de poliție pentru comiterea infracțiunii de braconaj. „Ca urmare...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini