Perişoare, sarmale şi cozonac pentru bolnavii de la Sanatoriul Dobriţa

1
9

Chiar dacă sunt bolnavi şi îşi vor petrece sărbătorile pe patul de spital, pacienţii nu vor simţi prea tare depărtarea de case, deoarece masa pregătită pentru seara de Revelion va fi una cu un meniu special. Se petrece în spitalul de Pneumoftiziologie Dobriţa, acolo unde bucătarii şi nutriţioniştii au făcut deja pregătirile pentru masa dintre ani, după zece ani în care pacienţii nu au simţit Sărbătorile de iarnă.

Un deceniu a trecut de la ultima masă pregătită regeşte pentru bolnavii din Sanatoriul Dobriţa. Acum, însă, prin grija managerului unităţii spitaliceşti, care a dorit să le ofere un meniu pe cinste bolnavilor, planul a fost dus la bun sfârşit. Cu sponsori sau nu, Tiberiu Tătaru se poate lăuda cu pregătirile pentru masa de Revelion a bolnavilor din spital. „Sărmăluţe, perişoare, carne de pui la grătar, de vită sau porc sunt doar câteva din surprizele pregătite pentru bolnavii din spital. Şi de Crăciun cei care au rămas în spital au servit un asemenea meniu, fiecare pentru regimul pe care îl are. Avem garnitură de orez cu ciuperci precum şi alte bunătăţi pe care bolnavii le vor mânca în noaptea de Revelion“, a dezvăluit puţin din meniul pregătit, directorul sanatoriului, Tiberiu Tătaru. Nutriţioniştii spitalului au avut grijă ca mâncarea să fie pregătită conform regimului alimentar, astfel încât bolnavii să nu aibă probleme după sărbători. „Fiecare bolnav are regimul său şi pentru sărbători am avut grijă să nu existe riscuri în ceea ce priveşte sănătatea acestora. Meniul este pregătit conform regimului alimentar şi suntem convinşi că nu vor fi probleme“, a spus nutriţionistul sanatoriului.

Bolnavii, încântaţi de meniu

Chiar dacă peisajul din salonul de spital nu se potriveşte cu cel de acasă, bolnavii sunt mulţumiţi că mâncarea este bună, mai ales în perioada sărbătorilor. „De Crăciun am mâncat sarmale şi cârnaţi, carne din porc la grătar. Au fost şi dulciurile tradiţionale şi nu am simţit lipsa căminului aşa cum aş fi simţit-o dacă nu ne dădeau mâncarea asta tradiţională. De Revelion sper să fiu acasă cu familia, dar dacă nu mă vor externa, sunt convins că şi atunci am să mă simt la fel de bine ca de Crăciun“, a spus unul dintre pacienţii sanatoriului. Tiberiu Tătaru crede că a reuşit să păstreze tradiţia în bucătăria unităţii, chiar dacă este criză financiară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here