Acasa / Actualitate / Peste 3.000 de persoane vor să se angajeze la Fabrica de cablaje a japonezilor! Sunt disponibile DOAR 500 de posturi

Peste 3.000 de persoane vor să se angajeze la Fabrica de cablaje a japonezilor! Sunt disponibile DOAR 500 de posturi

Mii de gorjeni și nu numai au așteptat câteva ore în frig pentru a depune CV-urile la Rostramo, acolo unde va funcționa o fabrică de cablaje auto, a unor investitori din Japonia. Luni și marți au fost depuse peste 3.000 de CV-uri, cu toate că în primă fază, japonezii oferă doar 500 de locuri de muncă, iar până la toamnă încă o mie.

Peste o mie de CV-uri depuse pentru 500 de locuri de muncă! Vezi unde s-au înghesuit gorjeniiLipsa locurilor de muncă i-a făcut pe gorjenii care își doresc să se angajeze la viitoarea fabrică de cablaje auto să aștepte ore în șir pe un ger năpraznic, doar pentru a-și depune CV-ul. Majoritatea nu au un loc de muncă, alții au rămas șomeri de curând, iar unii au lucrat în străinătate și vor să fie aproape de familii. Ion Lupulescu, reprezentant al firmei care primește CV-urile doritorilor, a declarat că investitorii japonezi nu se așteptau să fie depuse atât de multe documente. Momentan nu se știe exact până când firma va mai primi CV-uri. „Sunt peste 3.000 CV-uri primite și este abia ora 11.00 dimineața. Oamenii mai pot depune până la sfârșitul lunii sau până când cei de la firmă de la Severin vor spune gata, nu se mai primesc. Nici măcar gerul nu i-a împiedicat ca să vină să aștepte și să își depună CV-ul în speranța că vor fi angajați. Acum mi-am dat seama de adevărata situație a locurilor de muncă din Gorj. Oamenii sunt disperați, vor să muncească, sunt dispuși să facă naveta, doar să aibă un salariu decent. Foarte mulți au venit, nu ne așteptam ca în prima zi să fie depuse 3.000 de CV-uri. Plus cele care vor fi depuse astăzi. CV-urile ajung la Severin și acolo specialiștii le analizează”, a spus Ion Lupulescu, reprezentant al firmei care preia CV-urile celor care doresc să se angajeze. Pentru început, vor fi angajate 500 de persoane, urmând ca până în toamnă, numărul de salariați să crească până la 1.500 după cum au anunțat autoritățile. În aprilie, investitorul japonez va porni prima linie de lucru. „În funcție de cum evoluează construcția și amenajările, se preconizează că în aprilie se va da drumul la o linie de producție. Firma din Severin, cea care reprezintă pe cea din Japonia, căci există o astfel de fabrică și în Severin, a trimis CV-uri aici”, a adăugat Ion Lupulescu.

Un comentariu

  1. 3000 de cv uri ? Pe jumatate cate locuri de munca existau la Rostramo inainte de a fi devalizata de pesedistii gorjeni .

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*