Peste 300 de mii de gorjeni pe listele electorale permanente

0
17

Spun în unanimitate că sunt pregătiţi pentru noul val de alegeri. Nu se tem şi mai mult decât atât asigură că şi de data aceasta alegerile se vor desfăşura impecabil. Primarii din judeţul Gorj au participat ieri la o întâlnire cu autorităţile locale şi judeţene pentru a primi listele electorale permanente, dar şi pentru a fi informaţi cu privire la „regulile jocului electoral” din decembrie. Potrivit autorităţilor, la nivelul judeţului Gorj se află 307.127 de votanţi.

Ziua alegerile se apropie şi odată cu aceasta primarii trebuie să ştie toate detaliile pentru buna organizare a scrutinului electoral. Ieri toţi edilii din judeţ au primit listele electorale permanente, astfel că primul pas a fost făcut. „Primarii au primit listele electorale permanente. Aceste liste nu sunt altceva decât o copie a bazei de date, excepţii prevăzute de lege. Luaţi măsuri de reactualizare în regim de urgenţă a tuturor modificărilor în statutul persoanelor, mă refer aici la decedaţi. Trebuie să radiem aceste persoane, să nu cumva să apară în listele electorale. Verificaţi foarte atent toate persoanele din listele electorale permanente şi dacă cumva constataţi că în aceste liste sunt persoane decedate sau care nu au voie să voteze, rugămintea noastră este să comunicai de urgenţă, astfel încât să avem o bază de date impecabilă. Important este să avem o atitudine pozitivă şi să reuşim să rezolvăm totul legal”, a spus Doinel Popescu, directorul Direcţiei de Statistică din cadrul Prefecturii Gorj. Potrivit autorităţilor, la nivelul judeţului Gorj se află 307.127 de votanţi. „Numărul total de alegători prezenţi în listele electorale permanente pentru alegerile din data de 09 decembrie 2012, la nivelul judeţului Gorj 307.127. Acest număr provine dintr-o bază de date reactualizată la data de 23.09.2012. Până în ziua desfăşurării alegerilor, vor mai exista modificări, în sensul scăderii numărului de alegători, pentru că se vor scoate persanele care au decedat ulterior datei îngheţării bazei de date în vederea generării listelor electorale permanente”, a spus Viorica Anoaica, şeful biroului din cadrul Direcţiei de Statistică.

Primarii, pregătiţi de alegeri

Cum au trecut prin atâtea alegeri cu brio, sigur o vor face şi de data aceasta. Primarii, prezenţi ieri la întâlnirea cu autorităţile, au spus în unanimitate că sunt mai mult decât pregătiţi să dea piept cu un nou val de alegeri. „Tot timpul suntem pregătiţi pentru alegeri, mai ales că aceste alegeri parlamentare, de soarta lor va depinde viitorul ţării pentru patru ani. O da Dumnezeu să punem punct la capitolul criză politică şi economică. Sunt 9 secţii de votare şi 7.238 de votanţi. Sper la o prezenţă la vot de peste 50% cu toate că sincer să fiu populaţia este cam suprasaturat de alegeri. Parcă nu se mai încrede în viaţa politică. Datoria noastră este să alegem din cei buni pe cei mai buni”, a spus Mihai Mazilu, edilul oraşului Târgu-Cărbuneşti. Nici edilul oraşului Motru, Dorin Hanu nu se teme de alegerile din 9 decembrie. „Tot timpul suntem pregătiţi. Alegerile vor fi pe 9 decembrie, până atunci vom face tot ce este necesar pentru ca totul să se desfăşoare în bune condiţii. Nu sunt probleme, suntem obişnuiţi. La Motru sunt 16 secţii de votare. A fost un an mai greu, însă, va trece. Aşteptăm oamenii la vot”, a spus Hanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here