2.8 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăActualitatePeste 80 de unități de învățământ din județul Gorj nu dețin autorizație...

Peste 80 de unități de învățământ din județul Gorj nu dețin autorizație de securitate la incendiu

O informare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj arată că peste 80 de unități de învățământ din județul Gorj nu dețin autorizație de securitate la incendiu.

„Din totalul de 118 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, 43 deţin autorizaţie de securitate la incendiu, 47 necesită obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, iar la 28 nu este obligatorie obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. În cadrul celor 118 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, funcționează 565 clădiri. Din totalul de 565 clădiri, 170 clădiri sunt autorizate din punct de vedere al securităţii la incendiu, 84 sunt neautorizate (din care 74 dețin aviz de securitate la incendiu), iar 311 clădiri nu fac obiectul autorizării“, se arată în informarea semnată de Augustin Malacu, inspectorul șef al ISU Gorj.

Au fost aplicate patru amenzi

Situația școlilor care nu dețin autorizație de securitate la incendiu este discutată în permanență: „Pentru reducerea numărului obiectivelor care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu și în mod special, în ceea ce privește autorizarea clădirilor cu destinație de învățământ, lunar în ședințele de comandă, se desfășoară o analiză a situației construcțiilor care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, în raport cu controalele executate la aceste categorii de obiective, a sancțiunilor aplicate, a cererilor de emitere a avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu“, a mai transmis Augustin Malacu.

De asemenea, ISU Gorj a efectuat la unitățile de învățământ 31 controale de prevenire privind apărarea împotriva incendiilor şi protecţia civilă, din care 24 au fost controale inopinate. „Pe timpul desfășurării controalelor au fost constatate 193 de încălcări ale legislaţiei din domeniul situaţiilor de urgenţă, din care, urmare a colaborării cu factorii responsabili ai obiectivelor controlate s-a reuşit soluţionarea operativă a unui număr de 35 deficienţe. Pentru încălcările legislaţiei specifice din domeniul apărării împotriva incendiilor şi protecţia civilă au fost aplicate 123 sancţiuni contravenţionale din care 4 amenzi contravenţionale în cuantum de 2000 lei şi 119 avertismente“, se maia arată în informarea transmisă Prefecturii Gorj.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -