8.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăActualitatePeste o 1.500 de persoane, salvate de salvamontiști într-o lună

Peste o 1.500 de persoane, salvate de salvamontiști într-o lună

Salvamontiștii din România au fost solicitați să intervină la peste 1.400 de acțiuni de salvare și acordare a primului ajutor, pe parcursul lunii ianuarie, fiind recuperate 1.555 de persoane.

salvamont gorjPreședintele Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România și Consiliului Serviciilor Publice Salvamont, Sabin Cornoiu, a declarat că salvamontiștii au fost solicitați să intervină la 1.435 acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, dintre acestea, 1.170 pe pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă, restul acțiunilor înregistrându-se în zona alpină. În aceste acțiuni au fost salvate 1.555 de persoane, dintre acestea 514 de cazuri fiind predate serviciilor SMURD sau de Ambulanță, un caz elicopterului SMURD. Au fost înregistrate și patru decese. „Este un număr foarte mare de intervenții salvamont. Analiza realizată de salvatorii montani pentru această situație identificând ca factori negativi de influență gradul mare de afluire și încărcare turistică către zonele în care au existat condiții de practicare a sporturilor de iarnă etc”, a spus Sabin Cornoiu.

Informații non stop

Echipele salvamont, singurele structuri abilitate oficial și care dețin personal pregătit profesional și atestat pentru a interveni în soluționarea accidentelor montane, pot fi alertate prin sistemul unic de urgență 112. Informații despre zona montană se pot obține prin intermediul Dispeceratului Național Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicația SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -