14.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 29, 2022
AcasăActualitatePeșterile din Gorj, la mare căutare în zilele toride

Peșterile din Gorj, la mare căutare în zilele toride

Sursa foto: impact.ro

Peșterile din Gorj sunt la mare căutare printre turiști. În această perioadă, numărul vizitatorilor care ajung în comunele Polovragi și Baia de Fier a crescut semnificativ, comparativ cu celelalte luni ale anului, spre bucuria autorităților. Din veniturile încasate, primarii susțin că fac investiți în obiectivele turistice.

Peștera Polovragi este un loc plin de istorie, care stârnește curiozitatea oricui. „Casa lui Zalmoxe”, așa cum este supranumită, este principala atracție turistică din localitate. Autoritățile speră ca peștera să fie inclusă într-un circuit turistic național.
“În perioada aceasta caniculară, toată lumea a căutat răcoarea. Astfel, au crescut foarte mult încasările. S-a ajuns până la 800 de mii de lei. Veniturile ne permit să și investim. Am modernizat zona, am cumpărat toalete și turiștii sunt mulțumiți. Peștera este una cu căutare, turiștii sunt tot mai mulți și cred eu că ar putea fi și mai bine, în sensul că am putea fi și noi pe o linie de vizitare, la nivel național. Zona este una de arie protejată, ceea ce atrage foarte mult” , a declarant primarul comunei Polovragi Gheorghe Epure.

Sursa foto: haisasocializam.ro

Și la Peșterea Muierii din Baia de Fier numărul turiștilor a crescut semnificativ. Pensiunile din zonă nu duc lipsă de turiști. Oamenii, ospitalieri, susțin că au turiști care vin anual. “ Ne bucurăm de oaspeți în zilele de vară. Era momentul ca și județul Gorj să fie ridicat la adevărata sa valoare. Avem turiști care ne vizitează anual, vorbim de sejururi restrânse de 2-3 zile dar, sperăm noi, pe viitor, la mai mulți oaspeți și între sezoane”, a transmis Ionuț, proprietarul unei pensiuni din zonă.

Vice liberal: Adio alegeri în PNL, dacă este dizolvat BPJ

1
Unul dintre liderii PNL Gorj nu vede cu ochi buni o intervenție a organizației centrale...
Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” Gorj

Proiect pe fonduri europene obținut de Muzeul Județean

0
Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” a obținut finanțare, prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, pentru...

Un primar PNL îi ceartă pe parlamentarii ce se bat pe șefia organizației județene

0
Îngrijorare și temeri la început de sezon rece. Primarii se tem că nu vor avea...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!