Acasa / Actualitate / Piața Centrală goală! Comercianții au fugit de frig

Piața Centrală goală! Comercianții au fugit de frig

Frigul de afară închide afacerile piețarilor. Prin Piața Centrală bate vântul după ce comercianții nu mai ies cu produse de teama temperaturlor scăzute. Tarabele zac acoperite cu folii de rafie iar cumpărătorii s-au mutat în supermarketuri unde fructele și legumele nu sunt înghețate.

Temperaturile cu minus dus la închiderea tarabelor din Piața Centrală dar și din Piața Mică. O parte din comercianți au refuzat să mai iasă pe piața deoarece pe așa vreme marfa se strică iar clientela dispare. “Nu mai vin! Păi să înghețe pe aici degeaba, nici clienți nu sunt. Noi avem fructe sezoniere de asta mai tremurăm pe aici. Bananele îngheață repede dar citricele sunt mai rezistente” ne-a explicat unul dintre puținii comercianți prezenți pe piața. “Nu vin de frig, nu este nici mare câștig pe vremea asta! Eu am usturoi și ceapă la vânzare, abia vândui de 20 de lei. Nu ies din oamenii din casă pe vremea aceasta”, ne-a spus o altă vânzătoare.

Merg la supermarket

Între timp și cumpărătorii se reprofilează. Produsele degerate de pe tarabe îi fac pe cetățeni să cumpere din magazinele de profil. “Veni să arunc o privire. Cam pustiu pe aici. E și frig dar și marfa e proastă. O țin aici și îngheața, ajung cu ea acasă și dă de căldură și se strică imediat. Mai bine ar lăsa la preț dar ei nu, țin la bani și mai bine o aruncă ”, a spus un cetățean. „Eu nu mai cumpăr din piața nimic în această perioadă. Păi îi scap pe ei de gunoi și-l duc acasă?! Sunt degerate! Am luat până și ceapă degerată, m-am lecuit! Mă duc la supermarket că măcar nu le cumpăr stricate”, ne-a spus un alt târgujian.

„Bună ar fi hala!”

În 2016 municipalitatea de la vremea aceea a inaugurat o construcție realizată special pentru piețari, în valoare de peste 2,4 milioane de lei. Imobilul a stat până de curând gol după ce comercianții au refuzat să se mute pe motiv că-și pierd clientela. Recent, hala a fost licitată pentru 5000 de euro lunar unor oameni de afaceri care au împărțit-o în mai multe spații comerciale. “Ar fi bună acum hala! Dacă au făcut pe nazuri, să tremure acum. Văd că s-a umplut de magazine cu haine”, a afirmat un cetățean.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*