-4.3 C
Târgu Jiu
miercuri, februarie 8, 2023
AcasăActualitatePiețele din Târgu Jiu, goale! Client: „Prețurile sunt de vină”

Piețele din Târgu Jiu, goale! Client: „Prețurile sunt de vină”

Bata vântul prin piețele din Municipiul Târgu Jiu. Deși, de obicei, în această perioadă gospodinele obișnuiau să își facă rezerve pentru iarnă, acum, populația nu se mai îngrămădește să cumpere poduse pentru conservare. Prețurile mari îi sperie pe cumpărători, care spun că vor consuma mai cumpătat.

De teama prețurilor, gorjenii strâng cureau. Proviziile pentru iarnă nu mai sunt o prioritate, de când situația financiară este tot mai grea. Prin piețele din oraș comercianții se plâng de clienți, afirmând că au pierdut deja “primul tren”. “ Anul acesta, ca niciodată! Vin, văd, întreabă și pleacă. Nu mai are lumea bani. E cert că prețurile au crescut, dar totul a crescut, de la sămânță, apă, forța de muncă. Nu știu unde o să ajungem! Nu vrem să rămânem cu marfa pe tarabă, dar nici pe 3-4 lei, eu nu o dau. Eu zic că am pierdut deja primul tren cu vânzările, să vedem ce o să fie prin septembrie”, a declarat un comerciant din piața engross, din Drogoieni.

“Prețul pe care îl cerem se reflectă în cheltuielile noastre. Nu facem avere vânzând în piețe, așa ne câștigăm și noi traiul. Tuturor ne e greu. Prețurile s-au dublat! Asta este! Cine vrea cumpără, cine nu, nu!”, a declarat o altă comerciantă din Piața Centrală a Municipiului Târgu Jiu.

Cumpărătorii sunt numărați pe degete. Cine cumpără mai mult, poate negocia.”Sunt foarte scumpe. A ajuns un lux să mănânci legume. Înțeleg că s-au scumpit, dar prețul la unele legume este triplu. Nu stiu ce o să facem și cum o să trecem de iarnă”, a declarat un cumpărător.
“ Am cumpărat mai mult și am putut să negociez. 7 lei kilogramul de ardei capia. Cam scump dar, oricum, gogoșarul e și mai scump. Luăm așa, de pofă, ne mai trebuie pentru una, pentru alta ”, a transmis o gospodină.
În piețele din Târgu Jiu, un kilogram de castraveții se vinde începând cu 2,5 lei și poate ajunge la 5 lei, ardeiul capia 6-9 lei, gogoșarul 8-12 lei. În ceea ce privește fructele, un kilogram de prune pornește de la 3 lei, strugurii de la 12 lei, iar caisele de la 8 lei kilogramul.

 

Controale în Piața Litovoi din Târgu Jiu

0
Comercianții din Piața Litovoi din Municipiul Târgu Jiu, somați să își ridice marfa de pe...

Creşte salariul minim, punctul de pensie, dar şi salariul brut în sectorul bugetar. Ce se scumpeşte de la 1 ianuarie

0
Începutul anului 2023 vine cu creşterea salariului minim şi a punctului de pensie, dar şi...

Condiții mai bune pentru comercianții din Piața Centrală

0
Autoritățile au schimbat mesele din Piața Centrală, în cadrul unui proces de modernizare în care...

1 COMENTARIU

  1. Păcat că nu se introduce sistemul de preluare a produselor de la producător direct platindu i prețul la cumpărare întrucât multi producători în vârstă nu pot pleca cu coșul de castraveți, roșii,vinete,ardei,prune,mere,etc la piață?!
    Și astfel rămîne cu recolta da se strice neavind cui o da?!
    Asta pentru că primăriile nu instituie un sistem de preluare -vinzare astfel de produse ieftine și sănătoase!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!