Fac planul de bătaie

0
35

Chiar dacă se apropie sărbătorile pascale, cadrele didactice din Gorj fac planul de bătaie pentru a puncta cerinţele la întâlnirea cu parlamentarii ce va avea loc în timpul campaniei electorale. Graficul acţiunilor a fost stabilit, ieri, în biroul judeţean al Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj şi cea mai importantă problemă rămâne decontarea navetei profesorilor.

Deşi data iniţial stabilită de cadrele didactice gorjene pentru a se întâlni cu parlamentarii era 25 aprilie, ieri s-a decis, în biroul judeţean al U.S.L.I. Gorj, o nouă zi în care profesorii să vină în faţa aleşilor trimişi în Parlamentul României. Cadrele din învăţământ consideră că momentul oportun pentru a-şi manifesta nemulţumirile şi cerinţele ar fi în campania electorală. „Astăzi avem întâlnire cu Biroul Judeţean al U.S.L.I. Gorj. Vom discuta problemele care s-au ridicat din şcolile judeţului şi stabilim problemele pe care le-au ridicat liderii din şcolile judeţului. De asemenea, stabilim un grafic şi vedem cum putem să ridicăm problemele dumnealor. Mai avem în discuţie stabilirea modului cum ne vom întâlni cu parlamentarii, având în vedere că noi ne fixasem pe data de 25 aprilie o întâlnire cu toţi parlamentarii, dar în funcţie de programul dumnealor vom stabili şi noi graficul şi data exactă a acestei întâlniri”, a declarat preşedintele USLI Gorj, Constantin Huică.

Veşnica nemulţumire a cadrelor didactice rămâne acordarea banilor pe navetă. Dacă un profesor debutant obţine o leafă de 700 de lei pe lună, în unele cazuri mai mult de jumătate din salariu se duce pe navetă. În judeţul Gorj există mai multe primării care nu decontează banii pe navetă în mod constant. „Primarii noştri aplică un procedeu de a acorda banii pe navetă. Acum acordă unii pe o lună, mâine alţii, poimâine ceilalţi. Din acest motiv, marea majoritate a zonelor se confruntă cu această situaţie de decontare a navetei”, a precizat liderul de sindicat Vasile Mija. Banii pe hotărârile judecătoreşti în urma cărora cadrele didactice trebuie să-şi recupereze sumele cheltuite pe navetă se returnează profesorilor în patru tranşe egale, conform Ordonanţei Guvernului, în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here