Planurile autorităților pentru dezvoltarea infrastructurii din Rânca

0
50

Rânca ar putea beneficia în sfârșit de investiții majore în infrastructură. Cel puțin asta promite președintele Consiliului Județean. Cosmin Popescu a discutat cu edilii din Novaci și Baia de Fier și spune că două proiecte majore vor putea obține finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Vizate sunt, în special, drumurile din Rânca.

Cosmin Popescu le răspunde cabanierilor care acuză autoritățile de dezinteres în ceea ce privește transformarea zonei Rânca într-o adevărată stațiune montană. Șeful Consiliului Județean i-a băgat în ședință pe cei doi primari din Baia de Fier și Novaci. „Baia de Fier are, pe PNDL I, aprobat contractul de finanțare și este la stadiul execuției studiului geologic și proiectului tehnic, astfel încât să înceapă procedura de achiziție a lucrărilor propriu-zise pentru tot ce înseamnă drumuri interioare care aparțin de comuna Baia de Fier. Sper ca din primăvară să înceapă lucrările de asfaltare. În ceea ce privește Novaciul, am discutat cu domnul primar Leuștean, pentru că dumnealui a depus un proiect integrat de reabilitare drumuri interioare, atât în zona Rânca cât și în interiorul orașului Novaci. Acest proiect va separat și fazat în două, astfel încât să putem obține în PNDL II finanțare și pentru aceste lucrări importante. Facem toate demersurile necesare, având în vedere că orașul Novaci nu este eligibil pe fonduri europene în ceea ce privește infrastructura rutieră”, a declarat Cosmin Popescu.

„O să depună în timp util”

Discuții au fost purtate zilele trecute și cu alți primari care au proiecte ce urmează să primească finanțare guvernamentală. Președintele Consiliului Județean le transmite edililor care au intrat în criză de timp că pot încredința în mod direct anumite proceduri. „Am discutat cu primarii și toți sunt în faza finală de avize. Puțini sunt cei care erau întârziați, dar au recuperat timpul necesar. Proiectanții și toți cei contractați pentru documentația tehnico-economică au mărit ritmul. Vor preda la timp documentația și o să depună în timp util tot ce înseamnă proiecte solicitate în PNDL II. În anumite cazuri temeinic justificate, primarul poate să încredințeze direct o documentație, dacă are justificare că după o reluare a procedurii nu se prezintă nimeni. Atunci poate încredința direct către un proiectant autorizat”, a mai explicat Cosmin Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here