Planurile lui Romanescu încing spiritele în Consiliul Local și în acest an. Edilul nu renunță la parcarea de pe Calea Eroilor!

0
20

Primarul Marcel Romanescu nu renunță la ideea unei parcări în zona Căii Eroilor. Deși consilierii locali s-au împotrivit recent achiziționării de către municipalitate a unei suprafețe de teren ce putea deveni parcare, edilul vine la început de 2018 cu o nouă inițiativă pentru o astfel de investiție. De data aceasta este vorba despre terenul din vecinătatea sediului Bibliotecii Județene.

Anul 2018 se anunță în continuare unul tensionat între aleșii târgujieni. Lista obiectivelor pe care primarul Marcel Romanescu și le-a propus pentru acest an este deschisă chiar de realizarea unui parcări publice în centrul orașului, în apropierea Bibliotecii Județene. Planurile lui Romanescu încing din nou spiritele în Consiliul Local, pentru că au trecut doar câteva zile de când aleșii majorității au făcut jocurile unui afacerist local și au găsit tot felul de tertipuri pentru ca cetățenii orașului să nu beneficieze de o parcare în cea mai aglomerată și importantă zonă a urbei.

„În spatele statuii generalului Magheru”

Marcel Romanescu spune că reducerea aglomerației din traficul târgujian este o prioritate pentru 2018, iar bugetul orașului va fi conturat astfel încât să permită investiții în acest domeniu. „Vorbim în primul rând de trafic, și aici încercăm să mergem pe proiectele de realizare a unor parcări. În afară de cele două parcări din zona Pieței Mari, de la Rodna și parcarea de la Super 2000, unde încercăm în acest an să găsim soluții pentru o creștere a numărului de mașini care ar putea ajunge în zona respectivă, ne gândim și la un proiect pentru realizarea unei parcări în zona din fața Bibliotecii Județene, în spatele statuii generalului Magheru, pentru a crește numărul de autoturisme parcate în acea zonă”, a declarat Marcel Romanescu, în legătură cu principalele investiții din acest an.

Combinațiile consilierilor, mai presus de interesul cetățenilor

Din păcate, pe final de 2017, interesele consilierilor locali PSD și ALDE s-au dovedit mai mari decât cele ale târgujienilor. O inițiativă similară, prin care primarul Marcel Romanescu propunea achiziționarea prin licitație a 2.000 de metri pătrați de teren în zona fostei discoteci Laguna, adică la doi pași de Calea Eroilor, a fost respinsă pentru a facilita un nou tun imobiliar dat de afaceristul Narcis Ciocăzanu, care a plătit fără să clipească suma de peste 1,8 milioane lei noi, fără TVA, pentru terenul respectiv.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here