18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăActualitatePodul către Turcinești, deschis circulației până la sfârșitul lunii septembrie. Autovehiculele cu...

Podul către Turcinești, deschis circulației până la sfârșitul lunii septembrie. Autovehiculele cu tonaj de peste 3,5 tone nu au voie pe pod

Deschiderea circulației pe podul de peste râul Jiu, care face legătura între comuna Turcinești și municipiul Târgu Jiu, este așteptată cu sufletul la gură de către localnici. Pentru a ajunge în Târgu Jiu, aceștia traversează o punte pietonală. Familii care au două mașini vin până la punte cu un autoturism, traversează la pas pasarela, după se deplasează cu cea de-a doua mașină parcată pe celălalt mal.

Altă variantă ar însemna un ocol de aproximativ 20 de kilometri. „Este greu, dar nu avem ce să facem. Eu locuiesc la marginea comunei și trebuie să trec zilnic ca să cumpăr pâine sau să merg la spital. Noaptea e mai greu pentru că nu există iluminat și sunt și mulți câini. Am nepoate care merg la școală. Mă gândesc cum vor merge seara pe această vreme“, ne spune Constanța Grigore, de 73 de ani.

O altă localnică ne spune că traversează de trei ori pe zi puntea pietonală: „Eu fac naveta pentru că locuiesc în oraș, dar am o casă în construcție în Turcinești și am și câteva animăluțe. Mai există o variantă, pe unde se ocolește, dar drumul este foarte prost. De trei ori pe zi traversez puntea. Nu am încredere că lucrările se vor finaliza într-o lună. Nu știu ce vor face copiii seara și pe frig“.

Reparația podului costă 7,8 milioane de lei

Costurile de reparare a podului se ridică la suma de 7,8 milioane de lei, fonduri puse la dispoziție de Guvern. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a precizat că circulația se va relua pe podul spre Turcinești într-o perioadă de o lună: „Proiectarea a durat 30 de zile, pentru că au fost studii ample care au fost realizate. Avem contractul încheiat la începutul lunii iulie și suntem în perioada de derulare, iar în noiembrie expiră. Banii au fost alocați din fondul de intervenție la dispoziția guvernului. Valoarea contractului este de 7,8 milioane de lei. Ce nu se consumă, se va restitui la Guvern. Știm că există un disconfort pentru cetățeni, dar sperăm că în cel mai scurt timp cu putință să reluăm circulația pietonală și auto. Sper că în cel mult o lună de zile să se deschidă circulația, dar cu restricție de tonal de 3,5 tone. Se lucrează intens și sper că în 30 de zile se va finaliza lucrarea.

Râul Jiu va fi regularizat în zona podului

Lucrarea este executată de Întreprinderea de Drumuri și Poduri. Se realizează lucrări la doi piloni de sprijin ai podului, care s-au deplasat. Marius Florică, directorul societății, spune că lucrarea va fi finalizată până la sfârșitul lunii septembrie: „Este o lucrare complexă, dar pentru noi nu ridică probleme deosebite, mai ales că avem experiență. Zona râului Jiu unde se execută lucrarea nu este regularizată. Există pericolul ca în amonte, în Petroșani există precipitații abundente să se formeze o viitură, dar ținem legătura cu Apele Române. Înaintăm un termen de finalizare a lucrării de până la sfârșitul acestei luni“.

Pe lângă realizarea reparației podului se vor mai executa și lucrări de regularizare a râului Jiu.

OPORTUNITATE Investiție de peste 30 de milioane de euro în viitorul parc industrial de la Bălești

0
Un investitor important din domeniul IT vrea să ridice un centru pe tot amplasamentul viitorului...

Absorbția fondurilor europene plasează România pe loc fruntaș

1
Rata de absorbție a fondurilor europene pentru România o plasează la un nivel fruntaș față...

Lucrările la centura municipiului Târgu Jiu au fost inspectate

0
Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRPD) Craiova, Calin Cosmin Petruț, a inspectat, astăzi,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!