Podul de la Turcineşti ar putea fi reabilitat de către IDP Gorj

0
25

turcinesti 1Licitaţia pentru acordarea contractului privind refacerea podului de la Turcineşti, avariat în urmă cu mai bine de o lună de zile, se va organiza în această săptămână. Potrivit lui Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj lucrările ar putea fi realizate de Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj, aflată în subordinea Consiliului Judeţean. Contractul va fi atribuit miercuri firmei care propune cel mai mic preț și cel mai scurt termen de execuție.

IDP Gorj ar putea să se ocupe de realizarea lucrărilor de reabilitare a podului de la Turcineşti, în cazul în care va propune o ofertă viabilă atât din punct de vedere tehnic cât şi valoric. Şeful judeţului, Cosmin Popescu, susţine că procedurile în vederea organizării licitaţiei vor fi demarate în această săptămână. „Există această posibilitate pentru că, aşa cum am spus, o să demarăm săptămâna aceasta procedura simplificată de achiziţie. Miercuri aşteptăm partea de deviz a podului de la Turcineşti, proiectantul ne-a promis că miercuri o să-l predea către Consiliul Judeţean şi este o posibilitate ca IDP, în situaţia în care are o ofertă bună din punct de vedere tehnic şi financiar să preia această lucrare”, a declarat preşedintele CJ Gorj, Cosmin Popescu. Acesta este de părere că lucrătorii din cadrul IDP Gorj au experienţa necesară pentru a realiza aceste lucruri, fapt ce ar ajuta şi unitatea având în vedere situaţia în care se află. „Au experienţa necesară având în vedere că au construit podul de la Albeni într-un termen scurt. Orice lucrare i-ar ajuta în această perioadă. Ei vor depune oferte în majoritatea localităţilor din Gorj şi nu numai, iar această lucrare ar veni în ajutorul dumnealor”, a mai precizat Cosmin Popescu.

Podul de la Turcineşti va fi reabilitat cu fonduri guvernamentale. Guvernul a alocat 9 milioane de lei în vederea efectuării lucrărilor de consolidare. Podul de peste Jiu de la Turcineşti a fost avariat luna trecută, iar autorităţile au luat decizia de a restricţiona circulaţia autovehiculelor, fiind permis accesul doar pentru pietoni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here