POLARIS ar putea relua ridicarea gunoiului în cartierele datornice! Restanțele asociațiilor ar putea fi achitate prin eșalonări

0
42

Administratorii asociațiilor care au restanțe mari către POLARIS s-au întâlnit marți cu reprezentanții societății de salubrizare și autoritățile, astfel încât gunoiul să fie ridicat din cartierele unde deșeurile nu au mai fost colectate de la 1 octombrie. Deși au fost chemați la ședință 28 de administratori, mai puțin de jumătate s-au prezentat.

În urma întâlnirii dintre reprezentanții POLARIS, administratorii unor asociații și autoritățile din Târgu Jiu, s-a ajuns la concluzia ca este posibilă o eșalonare la plată, astfel încât situația să fie deblocată, iar gunoiul să fie ridicat. „Trebuie să ne înțelegeți că suntem într-o situație extrem de dificilă din punct de vedere al creanțelor și trebuie să găsim soluții. Pe de altă parte mă uit în această sală și văd că, deși numărul asociațiilor cu probleme este mult mai mare, prezența este scăzută. Am avut o discuție acum cu ai mei colegi de la Constanța și îmi pare rău că s-a ajuns în această situație. Și eu stau în acest oraș și țin la el, însă este o situație grea și trebuie să găsim soluții. Am stabilit împreună cu ai mei colegi de la Constanța să discutăm cu fiecare administrator în parte, să stabilim să fie achitată câte o sumă de bani, iar ulterior să fie stabilită o eșalonare la plată”, a precizat Luis Popa, director comercial al companiei POLARIS.
În prezent, administratorii susțin că de vină pentru neplata facturilor la salubrizare sunt locatarii blocurilor pentru că nu vin să achite datoriile lunare, astfel existând debite colosale către POLARIS. Până în urmă cu doar câteva luni, legea nu permitea sistarea ridicării gunoiului, iar compania recurgea la instanță pentru recuperarea debitelor, astfel că au fost acționate în judecată numeroase asociații și s-a ajuns inclusiv la executori judecătorești pentru recuperarea datoriilor. Autoritățile au cerut administratorilor să se mobilizeze pentru a rezolva situația. „Faceți o analiză la nivelul asociațiilor de proprietari pentru că este posibil ca majoritatea dintre dumneavoastră să moșteniți niște datorii pe care nu mai știți cum să le stingeți la ora actuală. O parte dintre dumneavoastră aveți datorii neîncasate sau i-ați folosit pentru alte utilități. (…) Haideți să depășim acest moment, să ne facem treaba fiecare, vă venim alături și așa cum domnul primar a insistat la toate aceste discuții, să facem un efort comun să rezolvăm situația. Nu trebuie să stați în birou și să așteptați să vină locatarii, ei au o mie de probleme. Luați-o din ușă în ușă.”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

Reprezentanții POLARIS vor încerca să semneze cu asociațiile, cât mai curând, acorduri de eșalonare a datoriilor, astfel încât ridicarea deșeurilor să fie reluată zilele acestea. Asociațiile de locatari au o restanță de peste 20 de miliarde de lei vechi către compania de salubrizare.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here