3.6 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăActualitatePoliţia, în campanie de informare privind procesul electoral

Poliţia, în campanie de informare privind procesul electoral

Polițiștii gorjeni vor desfășura în această lună, premergătoare alegerilor locale, o campanie de informare a cetățenilor cu privire la principalele prevederi legale referitoare la exercitarea dreptului de vot. Astfel, mai multe afișe de informare și atenţionare vor fi distribuite în Municipiul Târgu-Jiu dar și în restul județului Gorj. 400 de astfel afișe vor atenţiona cetățenii cu privire la mita electorală și confidenţialitatea votului.

afis-ipjÎn contextul organizării alegerilor locale din acest an, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj desfăşoară o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la principalele prevederi legale referitoare la exercitarea dreptului de vot. Prin intermediul acestei campanii, alegătorii primesc recomandări utile în raport cu procesul electoral, precum: să deţină documente de identitate valabile, să nu accepte mita electorală şi să respecte confidenţialitatea votului. În cadrul campaniei au fost realizate mai multe tipuri de materiale şi au fost alese modalităţi de promovare multiple pentru a atinge categorii de public-ţintă cât mai diverse.

Astfel, 400 de afişe, format A2, au fost distribuite în întreg judeţul pentru a fi amplasate în locuri aglomerate, în sediile unor instituţii publice cu aflux mare de cetăţeni precum şi la intrarea în secţiile de votare. De asemenea, spoturi video şi audio vor rula pe posturile de televiziune și la posturile de radio, astfel încât toți cetățenii să ia la cunoștință drepturile și obligațiile pe care le au în exprimarea votului. Spoturile Ministerului Afacerilor Interne vor fi difuzate şi prin intermediul plasmelor care sunt amplasate în locurile publice din municipiul Târgu-Jiu. „Totodată, pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj a fost creată o secţiune care face trimitere către pagina oficială de Internet a MAI, unde a fost creată o secţiune dedicată alegerilor care conţine principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravenţiile ce pot fi constatate de angajaţii MAI şi infracţiunile prevăzute de Codul Penal, precum şi link-uri către deciziile Biroului Electoral Central şi ale Autorităţii Electorale Permanente. Vizitatorii site-ului MAI pot descărca, de asemenea, afişul şi spoturile realizate în cadrul campaniei de informare”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Campania MAI va fi promovată și pe Facebook.

Romanescu: Liberalii, chemați să aleagă între „RĂU”și „rău”

2
Alegerile din PNL Gorj nu vor stinge conflictul din organizația județeană. Problemele din interiorul filialei...

SUA/ALEGERI: Democrații își mențin controlul în Senatul american

0
Partidul Democrat a câştigat sâmbătă, potrivit presei americane, locul care îi lipsea pentru a-şi menţine...

Alegeri/SUA: Donald Trump promite să facă un anunț important

0
Fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, care cochetează cu ideea candidaturii pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!