Acasa / Actualitate / Poliția Locală la ceas aniversar! Și-au scos „dotările” la vedere

Poliția Locală la ceas aniversar! Și-au scos „dotările” la vedere

Expoziție anemică în municipiul Târgu Jiu pentru a marca Ziua Poliției Locale. Polițiștii locali au marcat acest eveniment alături de cetățeni aducând într-o expoziție echipamente de care aceștia se bucură. Publicul a putut admira două autospeciale și câteva arme din dotarea oamenilor legii.

Ziua de 21 Mai este sărbătorită la nivel național ca fiind Ziua Poliției Locale. Evenimentul a fost bifat și în teritoriu. La Târgu Jiu, Poliția Locală a ales să marcheze acțiunea în centrul municipiului printr-o expoziție simplistă. Două mașini și câteva pistoale au fost folosite pentru a atrage atenția trecătorilor. „Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu și-a prezentat autospecialele folosite în misiunile de patrulare, armamentul din dotare și mijloacele de autoapărare. Polițiștii locali au interacționat cu cetățenii care au tranzitat zona pietonală din Strada Victoria, cu privire la atribuțiile poliției locale precum și modul de acțiune și intervenție pentru asigurarea unui climat de siguranță publică în municipiul Târgu Jiu. Cu această ocazie persoanele interesate au primit pliante cu informații utile despre Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu, dar și insigne personalizate. De asemenea, în data de 20.05.2019, polițiștii locali, care pe parcursul anului au dat dovadă de profesionalism în timpul desfășurării atribuțiilor de serviciu, au fost premiați cu diplome de către primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu”, a transmis biroul de presă al instituției.

 Ziua Poliției Locale este stabilită printr-un act normativ, publicat în Monitorul Oficial, care introduce un nou articol în Legea nr. 155/2010 a poliției locale, actualizată, cu modificările și completările ulterioare, prin care ziua de 21 mai este declarată Ziua Poliției Locale.

3 comentarii

  1. politia locala este impropriu numita politie.. este doar o directie a primariei condusa de un director numit de primarie. nu are nimic de a face cu ministerul apararii internelor.. la ce naiba or avea ei pistoale in dotare ? dau amenzi de parcare dar doar daca e si soferul prezent. si la florarese daca nu pun pret pe flori! salarii de 3000ron in sus.. pana la 11000 ron pt director. risipa de bani

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*