Polițist gorjean, în greva foamei de 11 zile în fața Ministerului Afacerilor Interne

0
3004

Paul Feroiu, polițist în cadrul Inspectoratului de Poliției al Județului (IPJ) Gorj, se află în greva foamei de 11 zile în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne. Acesta susține că s-a produs o mare nedreptate în cazul său cu privire la faptul că, anul trecut, a fost declarat inapt din punct de vedere psihologic și nu a mai putut, astfel, să își desfășoare activitatea la Serviciul de Acțiuni Speciale, fiind transferat la Ordine Publică, cu toate că în anul anterior fusese declarat cel mai bun luptător din cadrul SAS. De asemenea, acesta este instructor de Judo și TIR și dublu campion la Unifight.

Paul Feroiu susține că totul i se trage de la faptul că a fost desemnat să se ocupe cu programul de pregătire fizică și tehnico-tactică a tuturor salariaților IPJ Gorj, care presupunea ca tot personalul să desfășoare săptămânal antrenamente. Problema era că șefii din poliție, unii cu kilograme suplimentare, nu urmau aceste antrenamente, iar polițistul a propus măsuri, ceea ce i-a deranjat pe șefii săi. În toamna anului trecut, Feroiu a fost retras din comisia pentru pregătirea fizică și, la scurt timp, în urma evaluării, declarat inapt.

„Vreau să înceteze abuzurile, amenințările și minciunile la adresa mea. De doi ani de zile încerc să dovedesc că avizul psihologic respectiv a fost pus în mod incorect. Eu am cerut să fiu reevaluat de o altă comisie și nu mi s-a dat acest drept. De asemenea, am contestat raportul respectiv în instanța de judecată, dar pentru că au fost anumite probleme legate de procedură și de avocatul pe care l-am avut, mi s-a respins cererea, dar acum se află la Curtea de Apel Craiova. Toate calificativele mele sunt foarte bune, iar doamnele susțin altceva și încearcă să mă scoată la pensie. Mai mult decât atât, am depus două plângeri penale împotriva celor care se fac vinovați de situația asta“, a spus Paul Feroiu.

Mai mult decât atât, polițistul susține că se încearcă scoaterea lui la pensie: „Fiind apt condiționat, doamnele care se ocupă de cabinetul psihologic susțin că nu mai sunt apt de munca de polițist și că trebuie să mă internez la Gerota, la psihiatrie“.

A fost primit de ministrul Bode

Paul Feroiu este decis să continue protestul său. „Am fost primit și de domnul ministru Bode, de către inspectorul general, de domnul secretar de stat, Despescu. Eu voi continua să protestez și nu voi renunța“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here