Poluare în zona de sud a municipiului. Ce acuză cetățenii

0
281

Cetățenii din zona Mărgăritarului, din municipiul Târgu Jiu, susțin că sunt afectați de doi ani de poluarea produsă de societatea de creștere și valorificare a puilor. Valeria Munteanu locuiește în această zonă și a fotografiat, sâmbătă dimineață, modul în care arăta  curtea casei sale. O pâclă se

„De doi ani ne confruntăm cu poluare de la SC Avirom Tg Jiu, din str Mărgăritarului Tg. Jiu, miros groaznic care ne intră în casa de doi ani. SC Avirom a promis, prin numeroase sesizări le pe care le am făcut către Garda de Mediu Tg. Jiu, că nu va mai mirosi. Am cerut către Garda de Mediu aparate de măsurat amoniacul și hidrogenul sulfurat pe care îl emană din hale, iar răspunsul a fost că nu dețin aparate de măsurat gradul de poluare, dar tot dumnealor răspund că este amoniac și hidrogen sulfurat dar în cantități mici. De unde știe Garda de Mediu cât amoniac și cât hidrogen sulfurat este în aer dacă nu deține aparate necesare?“, este mesajul transmis de către Valeria Munteanu pe Facebook.

Control la societatea de creștere și valorificare a puilor

Garda de Mediu Gorj a demarat în urmă cu câteva zile un amplu control la societatea de creștere și valorificare a puilor ca urmare numeroaselor sesizări venite din parte cetățenilor din zonă. „O echipă de comisari de la Comisariatul Național al Gărzii de Mediu s-a deplasat la societatea în cauză. Împreună cu dumnealor s-a făcut un amplu control la tot ce înseamnă surse de miros la cele două societăți care își desfășoară activitatea pe strada Mărgăritarului. Am încercat să depistăm sursele de miros și să stabilim un program de măsuri în urma cărora disconfortul olfactiv să fie diminuat. O să monitorizăm factorii de monitorizare a mirosului, iar greșelile de exploatare vor fi aspru sancționat“, a spus Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here