spot_img
10.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitatePonta cere retrimiterea dosarului la DNA

    Ponta cere retrimiterea dosarului la DNA

    Premierul demisionar Victor Ponta a fost audiat, vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, în dosarul Turceni-Rovinari, fiind primul termen. Avocații inculpaților au solicitat magistraților retrimiterea dosarului la DNA pe motiv că ar fi anumite probe viciate în dosar. Avocații lui Ponta au ridicat mai multe excepții, prin care au contestat competența și legalitatea sesizării ÎCCJ, instanța anunțând că se va pronunța la data de 16 noiembrie.

    arcani-ponta

    Victor Ponta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat. Vineri a fost primul termen în care a fost chemat. Judecătorul a dispus de la primul termen în Cameră preliminară citarea, pentru 6 noiembrie, a inculpaţilor din dosarul Turceni-Rovinari, care să prezinte eventualele cereri, excepţii sau obiecţii în privinţa rechizitoriului procurilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Victor Ponta a ajuns vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, însoțit de avocata sa, el precizând că a venit la Curte doar ca persoană publică și că nu mai are nicio calitate oficială. Avocații fostului premier vor face diverse solicitări în fața judecătorilor și vor contesta acel dosar de la Direcția Națională Anticorupție, în care este acuzat de complicitate la spălare de bani și fals în acte, dosarul “Turceni-Rovinari”. În cadrul procesului, care nu a fost public, avocații au ridicat mai multe excepții, prin care au contestat competența și legalitatea sesizării ÎCCJ, modul în care procurorii au administrat probele în dosar, au efectuat actele de urmărire penală și au solicitat retrimiterea rechizitoriului la DNA. În privința acestor excepții, instanța se va pronunța la data de 16 noiembrie.

    În plus, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să mențină măsura controlului judiciar față de senatorul Dan Șova, trimis în judecată în dosarul “Turceni – Rovinari” alături de fostul premier Victor Ponta. Deputatul PSD de Gorj, Victor Ponta era avocat în perioada 2007-2008 atunci când ar fi avut un contract de colaborare fictiv cu casa de avocatură a lui Dan Șova de unde ar fi luat foloase necuvenite. Victor Ponta a fost trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari pentru spălare de bani, fals în înscrisuri (17 acte materiale) și evaziune fiscală. În urma audierilor care au loc, vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, judecătorii vor decide dacă încep judecarea dosarului s-au vor retrimite rechizitoriul înapoi la procurori. Primul termen al procesului a avut loc pe 21 septembrie, însă Ponta nu s-a prezentat atunci în sala de judecată, instanța discutând doar menținerea controlului judiciar în cazul lui Dan Șova. În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, sub control judiciar, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați “Șova și Asociații”, Laurențiu Ciurel, la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: