Acasa / Actualitate / Postul de manager al Spitalului Județean de Urgență și al celor din Comitetul Director, scoase la concurs

Postul de manager al Spitalului Județean de Urgență și al celor din Comitetul Director, scoase la concurs

Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a hotărât scoaterea la concurs a postului de manager și al celor din Comitetul Director. Valentin Popa, președintele Consiliului de Administrație, a spus că decizia a fost luată săptămâna trecută.

În momentul de față, interimatul, după schimbarea lui Gigel Capot, este asigurat de Dumitru Vienescu. Perioada de interimat, conform legii, poate să dureze o perioadă de cel mult șase luni. „S-a aprobat în Consiliul de Administrație și se va da drumul la proceduri, pentru funcția de manager, dar și pentru cele din Comitetul Director“, a spus Valentin Popa.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență susține că perioada va fi mult mai mică de șase luni.

Capotă s-a răzgândit

Gigel Capotă a semnat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, un document cu Consiliul Județean Gorj, pentru încetarea de comun acord a activității de manager al Spitalului Județean de Urgență. Acesta a retractat printr-o declarație notarială și vrea să revină în funcția de manager al Spitalului Județean. „Lăsând la o parte «alte discuții», cred că și cei din Consiliul Județean Gorj ar trebui să cunoască legea (nu emiți o Dispoziție de numire a unui alt manager, de moment ce nu ai emis o dispoziție de încetare la celălalt. Este de noaptea minții)“, a spus fostul manager al Spitalului Județean de Urgență într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

Conform unor surse din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, Gigel Capotă a semnat o serie de documente în calitate de director financiar, astfel că acordul și-a produs efectele. În orice caz, disputa se va tranșa cel mai probabil în instanța de judecată.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*