24.2 C
Târgu Jiu
marți, mai 17, 2022
AcasăActualitatePovestea impresionantă a unei fetițe care nu poate să meargă: bunica o...

Povestea impresionantă a unei fetițe care nu poate să meargă: bunica o aducea în spate la școală

Maria este elevă în clasa I, la Liceul Tehnologic Roșia-Jiu, și suferă de o malformație genetică. Fetița era adusă zilnic la școală de bunica de ei în vârstă de 70 de ani, care o căra în spate pe micuță. Impresionați de situația micuței, profesorii și directorul unității de învățământ, Liliana Bugă, au decis să facă tot ce le stă în putință pentru a o ajuta.

Copila este diagnosticată cu picior equin sechelar, postparalizie cerebrală infantilă.

„Fetița este în imposibilitatea de a se deplasa. Anul trecut am văzut-o mai rar, cursurile fiind în format online. Din această toamnă, bunica a adus-o mai des la școală. Noi, profesorii, am fost impresionați că persoană la 70 și ceva de ani care în spate un copil, pentru a-i da dreptul la educație. Ne-a mișcat această situație“, a povestit Liliana Bugă, directorul Liceului Roșia Jiu.

Fata este în recuperare

Directoarea școlii spune că fetița i-a mărturisit că singurul ei vis este să poată merge. „Ea nu știe cum este să mergi afară și să te joci sau să ieși la tablă. Am discutat cu colegii mei, iar profesorul de Limba Română, Evelina Țipluică, a contactat diferite persoane și așa a ajuns fetița să fie controlată de domnul doctor de domnul medic Bogdan Niculescu, care a spus că poate să facă această operație. Bunicii și tatăl au fost de acord. Fata a mers la spitalul din Târgu Jiu și a fost operată de domnul doctor Niculescu. Operația a fost o reușită și se află în recuperare. Dacă toate lucrurile sunt respectate, fata ar putea face primii pași în luna decembrie“, a mai povestit Liliana Bugă.

Ajutată de oameni cu suflet mare

Mai mulți oameni mărinimoși s-au implicat pentru a ajuta familia și fata. „Vreau să subliniez ajutorul dat de către domnul doctor Bogdan Niculescu, un profesionist și un om de mare valoare, Călin Lemnaru, care sponsorizează perioada de recuperare și a avut grijă de hrana fetei și a bunicii pe perioada spitalizării“, a mai spus directorul unității de învățământ.

 

Își refac viața în Gorj, departe de războiul din Ucraina

0
Zeci de ucraineni au ajuns în Gorj, de la declanșarea războiului în țara vecină. Oamenii...

Măruță, mesaj emoționant de ziua mamei sale

0
Cătălin Măruță, cunoscut realizator tv, originar din Gorj, a transmis mamei sale un mesaj emoționant....

Se face laborator nou de analize la Spitalul TBC

0
În perioada următoare, vor debuta lucrările de amenajare a unui Laborator nou la Spitalul TBC...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!