1.6 C
Târgu Jiu
luni, martie 8, 2021
Acasă Actualitate Povestea inginerului german care trăiește într-un sat din Gorj alături de 15...

Povestea inginerului german care trăiește într-un sat din Gorj alături de 15 câini

rudi 2Heinz-Rudi Brunsendorf este un german get-beget care de 12 ani trăiește în județul Gorj. A ajuns aici în urmă cu 12 ani, când s-a căsătorit cu o gorjeancă. Au divorțat după numai câțiva ani, iar fosta soție a plecat în Germania, dar Heinz a rămas să trăiască în Gorj, unde spune că se simte liber și fericit.

Heinz-Rudi Brunsendorf, în vârstă de 63 de ani, a lucrat ca inginer pentru armata americană și la una dintre cele mai mari și renumite companii din lume, Bosch. În U.S. Army, Heinz-Rudi Brunsendorf s-a ocupat de instalarea unor radare. Apoi, a lucrat pentru Bosch, ajungând nul dintre cei mai buni specialiști ai companiei. El a lucrat în cercetare, la dezvoltarea sistemului injecție la autovehicule. A avut o serie de reușite importante în domeniul cercetării și a contribuit la dezvoltarea industriei auto, motiv pentru revista companiei i-a dedicat un articol amplu care s-a întins pe mai multe pagini. A lucrat la Bosh ca inginer electrotehnic în jur de 20 de ani.

Heinz-Rudi a ajuns în Târgu-Jiu după ce s-a căsătorit cu o gorjeancă. „Am avut un prieten care era căsătorit cu o românca, iar prietena ei a venit într-o vacanță. Așa am cunoscut-o și după un timp ne-am căsătorit. Am trăit la bloc, într-un apartament din Târgu-Jiu”, ne povestește Heinz-Rudi. Cei doi s-a despărțit după numai câțiva ani, dar, cu toate acestea, nu a vrut să se întoarcă în țara sa. „Fostei mele soții nu i-a plăcut România și a plecat în Germania, dar eu am rămas să trăiesc aici, pentru că este frumos și îmi place. Aici este totul natural, iar viața este mai puțin stresantă. În Stuttgart, acolo unde am trăit, era foarte mare aglomerație și multe mașini. Aici este liniște”, spune germanul.

A ales să rămână în România și datorită câinilor

rudi 1Heinz-Rudi trăiește acum într-o casă veche din satul Câmpofeni, comuna Arcani, unde are grijă de 15 câini, pentru că este un mare iubitor de animale. Acesta este un alt motiv pentru care a decis să rămână în România. „În Germania ar fi fost imposibil să am atâția câini. Îmi plac câinii, pentru că sunt cei mai buni prieteni ai omului”, ne explică germanul.

Vrea să fie înmormântat în cimitirul satului

Heinz-Rudi are în Germania patru frați și o fiică. Acesta urmează să beneficieze de pensie din Germania, pentru că va împlini vârsta de pensionare. Cu toate acestea, el nu vrea să se întoarcă în Germania și vrea să fie înmormântat în cimitirul din apropiere. „Este o pensie bună pentru România, dar mică pentru Germania. Acolo, viața este foarte scumpă. Când o să mor, vreau să fiu înmormântat aici, în cimitir”, spune Heinz-Rudi Brunsendorf.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente