7.9 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 21, 2021
AcasăActualitatePrefectul îi dă dreptate lui Romanescu! Angajarea Casei de Avocatură nu este...

Prefectul îi dă dreptate lui Romanescu! Angajarea Casei de Avocatură nu este posibilă

Angajarea Casei de Avocatură care să reprezinte primăria Municipiului Târgu Jiu în procesul cu ANAF rămâne sub semnul întrebării. Prefectul susține că nu poate oferi aviz de legalitatea unei hotărâri incomplete. Cu alte cuvinte, nu există prevedere bugetară prin care instituția să-și asume această cheltuială.

„Să formuleze un alt răspuns care să le susțină cauza”

Deși viceprimarul Aurel Popescu susținea la data aprobării hotărârii de Consiliu Local că există susținere financiară, Prefectura a ajuns la concluzia că banii nu pot fi cheltuiți. În acest sens, juriștii lui Ciprian Florescu au cerut noi lămuriri, lămuriri pentru care nu au primit, deocamdată, răspuns. „Se pare că după ultima corespondență purtată cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, cred că există posibilitatea ca acea cheltuială să nu poată fi angajată. Răspunsul pe care ni l-au înaintat nu ne pune în situația de a considera legală o hotărâre de consiliul local așa cum a fost ea dată în forma respectivă. Dacă au inspirația să formuleze un alt răspuns care să le susțină cauza putem să discutăm, dar acum nu putem vorbi de un aviz de legalitate pe hotărârea respectivă”, a declarat Prefetul Ciprian Florescu.

Angajarea casei de avocatură a creat disensiuni în Consiliul Local

Termenul dat de prefect pentru a se pronunța în privința legalității acestei hotărâri expiră în câteva zile. Reamintim că Primăria municipiului Târgu Jiu a contestat în instanță celebrul raport ANAF care a constatat încheierea unor contracte pentru iluminatul ornamental cu încălcare legii și efectuarea de plăți ilegale, prejudiciul stabilit ridicându-se la suma de aproximativ trei milioane de lei. Inițial, raportul a fost prezentat într-o conferință de presă a PNL, partid din care face parte actualul edil Marcel Romanescu, după care a fost adus la cunoștința consilierilor locali în cadrul unei ședințe. În jurul inițiativei de a angaja o casă de avocatură s-au creat diverse discuții în contradictoriu, mai ales că Primăria Târgu Jiu are foarte mulți juriști care, potrivit consilierilor locali, s-au declarat depășiți de situație, astfel că administrația dorește angajarea unei case de avocatură pentru a soluționa problema.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -