0.7 C
Târgu Jiu
luni, martie 8, 2021
Acasă Actualitate Cer prefectului demiterea lui Călinoiu

Cer prefectului demiterea lui Călinoiu

Copreşedintele PNL, Dan Vâlceanu, a solicitat noului prefect, Gheorghe Paraschivu, să pună în aplicare decizia ANI şi să emită un ordin de încetare a mandatului acestuia de președinte al consiliului județean. Conform raportului ANI, Călinoiu s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deţinut calităţi de această natură odată cu funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj.

barbu-valceanu

Liberalii solicită în continuare demiterea preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, pe fondul incompatibilităţii raportate de ANI. În acest scop, copreşedintele Dan Vîlceanu i-a solicitat noului prefect, Gheorghe Paraschivu, să pună în aplicare decizia ANI. „I-am solicitat prefectului să respecte şi să aplice legea privind încetarea mandatului Preşedintelui Consiliului Judeţean, a domnului Ion Călinoiu, având în vedere faptul că cererea făcută de dânsul la raportul ANI a fost anulată ca fiind netimbrată iar cea de-a doua contestaţie a fost tardivă. Astfel instituţia care are abilitatea să constate încetarea mandatului este Instituţia prefectului”, a declarat Dan Vâlceanu, copreşedinte PNL Gorj. Prefectul a declarat că a solicitat deja raportul ANI în ceea ce priveşte incompatibilitatea lui Ion Călinoiu. „Aştept răspuns de la ANI să îmi precizeze dacă raportul de evaluare este definitiv. Lucru ce conduce la ideea luării unei decizii, aceasta este întrebarea la care aştept răspuns” , a declarat Gheorghe Paraschivu, prefectul judeţului Gorj. Conform unui raport al ANI, Călinoiu s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de preşedinte, următoarele calităţi: expert pe termen scurt în cadrul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, în perioada 1 septembrie – 15 decembrie 2012 şi expert pe termen scurt – expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social – expert consorţiul regional Sud-Vest Oltenia în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, în perioada 1 iunie – 31 iulie 2013. Agenţia Naţională de Integritate îl mai acuză pe Călinoiu că nu şi-a trecut în declaraţia de avere veniturile încasate ca expert. În acest sens a fost depusă o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Scrisoare către ministrul Afacerilor Interne

Totodată, copreședintele PNL Gorj, senatorul Tudor Barbu, a depus o interpelare adresată ministrului Afacerilor Interne, în legătură cu situația președintelui Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu. Aceasta a fost depusă ieri în Senat, urmând a fi citită în sesiunea de întrebări/interpelări din data de 14 martie. „Este de-a dreptul năucitor faptul că şapte (şapte!!!) jurişti din cadrul Prefecturii Gorj nu au reuşit nici până în ziua de azi să dezlege situaţia stării de incompatibilitate pe care ANI a constatat-o în cazul preşedintelui CJ, Ion Călinoiu. Mai mult, subprefectul Sorin Arjoca a declarat că singura soluţie identificată a fost ca Instituţia Prefectului să ceară din nou clarificări din partea ANI”, susţine senatorul Tudor Barbu în interpelarea adresată ministrului Afacerilor Interne. De asemenea, prin curier special, copreședintele PNL Gorj a remis ministrului Afacerilor Interne o scrisoare prin care explică faptul că, pe 17 martie, se prescrie decizia Agenției Naționale de Integritate referitoare la Ion Călinoiu, fapt pentru care este necesară o intervenție cu celeritate a ministrului Afacerilor Interne pentru respectarea și aplicarea legii, în România.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente