Prefectura l-a revocat legal pe Călinoiu! Vîlceanu şi Daju intervin în proces

0
12

Ion Călinoiu a pierdut procesul cu Prefectura Gorj care l-a revocat din funcţie anul acesta, după ce ANI l-a declarat incompatibil. A fost un adevărat război atunci între PSD şi cei de la prefectură care acuzau că hotărârea este luată ilegal şi la îndemnul opoziţiei. Instanţa îi contrazice acum pe Călinoiu şi PSD. O intervenţie în proces, accepatată de instanţă au făcut Dan Vîlceanu şi Narcis Daju, cel care a scris mult despre faptul că Prefectura trebuie să îl revoce pe Călinoiu.

ion-calinoiu-800

În martie anul acesta Prefectura Gorj a decis să îl revoce din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean pe Ion Călinoiu, după ce ANI a spus că este incompatibil. Decizia a fost atacată în contencios administrativ de Călinoiu, dar a pierdut. Sentinţa nu este una definitivă.

Instanţa a admis şi cererile de intervenţie ale PNL Gorj şi Asociaţiei „Grupul de Acţiune în Interes Public”. „Respinge acţiunea. Admite cererile de intervenţie accesorie, formulate în interesul pârâtei, formulate de Asociaţia ,,Grupul de Acţiune în Interes Public” şi Partidul Naţional Liberal, Filiala Gorj. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare ce se va depune la sediul Tribunalului Gorj. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în sentința instanței.

„Încă o confirmare a anchetei mele serial din GorjNews, care a dus la demiterea lui Călinoiu din frunterea Consiliului Judeţean Gorj. Felicitări prefectului şi echipei de jurişti a domniei sale, condusa de domnul Liviu Diaconescu,” a scris pe Facebook, Narcis Daju. Cerere de intervenţie în proces a făcut şi PNL Gorj. „Am făcut această cerere de intervenţie, pentru că la acel moment domnul Călinoiu spunea în spaţiul public că activitatea prestată de dânsul în cadrul acestui proiect de la ISJ este asimilata activităţii cadrelor didactice. În momentul în care am auzit acest lucru, mi-am dat seama că domnul Călinoiu doreşte să inducă în eroare instanţa. Aşa că am procedat la această cerere pentru a-l opri pe domnul Călinoiu să înşele instanţele de judecată ,” a declarat Dan Vâlceanu.

Ion Călinoiu mai are pe rol un proces pentru fals în declaraţii, deoarece nu a declarat banii pe care i-a primit din funcţia de expert pe termen scurt într-o comisie de învăţământ. ANI l-a declarat incompatibil, deoarece a deţinut această funcţie în acelaşi timp cu funcţia de preşedinte al CJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here