Acasa / Actualitate / Pregătiri pentru iarnă!

Pregătiri pentru iarnă!

Autorităţile judeţene au întocmit deja planul de acţiune pe drumurile din judeţ, astfel încât venirea iernii să nu creeze probleme participanţilor la trafic. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a anunţat într-o conferinţă de presă care sunt sectoarele de drum care necesită o atenţie deosebită, dar şi măsurile luate de autorităţi înainte de venirea sezonului rece.

"Artileria" pentru deszăpezirea din Târgu-JiuPotrivit Consiliului Judeţean, întreţinerea curentă a drumurilor judeţene pe perioada iernii 2015-2016 va fi asigurată de SC IDP Gorj SA, în baza unui contract derulat pe o perioadă de 4 ani. „Până în data de 07.10.2016, conform actelor normative în vigoare, s-a întocmit planul operativ de acţiune pentru perioada de iarnă. Au fost stabilite următoarele: numărul bazelor de deszăpezire – 7, care includ localităţile Târgu-Jiu, Rovinari, Turceni, Motru, Târgu-Cărbuneşti, Plopşoru şi Stejari; trei puncte de sprijin în Novaci, Bumbeşti Jiu şi Tismana. De asemenea a fost stabilit necesarul de material chimic şi antiderapant, carburanţi şi lubrifianţi, în cuantum de 8000 mc de nisip şi 2000 de tone de sare. Utilajele şi mijloacele de transport în comun conform contractului, în număr de 68, fiecare pe categorii. E vorba de autofreze, autogredere, buldozer, încărcătoare, remorchere, autobasculantă, tot ceea ce este necesar pentru a asigura deszăpezirea celor 837 de km de drumuri”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. De asemenea, s-au stabilit sectoarele de drum cu puncte critice care necesită o atenţie deosebită pe perioada iernii.

Drumuri în reparaţii

Tot în această perioadă, Consiliul Judeţean a dispus lucrări de reparaţii pe 8 drumuri judeţene. Este vorba despre DJ 662 Bibeşti-Vladimir, DJ 671 C Covrigi Bolboşi, DJ 665 A Bălăneşti –Grui, Drumul Judeţean 672 D Leleşti- Dobriţa, DJ 672 E Stăneşti- Runcu, DJ 672 C Răchiţi- Runcu şi Drumurile Judeţene 605 B şi 605 A Stejari- Obârşia- Dănciuleşti. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a dat asigurări că se vor lua toată măsurile, astfel încât traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*