Pregătiri pentru vaccinare. „Ne așteptăm ca primele doze să ajungă pe 30 decembrie”

0
119

VaccinAutoritățile din Gorj sunt pregătite să primească primele doze de vaccin anti-coronavirus. Livrarea se va face în județ după ce serul va ajunge la Centrul Militar Craiova. Din informațiile autorităților, cea de-a doua tranșă cu soluția salvatoare se va livra cu întârziere din cauza logisticii.

În județul Gorj nu a ajuns, până în prezent, nicio doză de vaccin anti-Covid19. Chiar și așa primele vaccinări sunt programate anul acesta. Cadrele medicale sunt primele pe listă, serul urmând să ajungă în toate unitățile spitalicești din Gorj. „Ne așteptăm ca primele doze să ajungă pe 30 decembrie. Acestea vor fi repartizate în toate cele opt centre de vaccinare din Gorj, respectiv Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, Spitalul din Târgu Cărbunești, Novaci, Rovinari, Dobrița, Bumbești Jiu și Turceni. Vaccinarea vizează cadrele medicale, numărul de doze fiind stabilit în funcție de programările făcute. Tranșele de vaccin vor fi reînnoite la fiecare 5 zile. Dozele vor fi ținute la temperaturile stabilite”, a transmis subprefectul Virgil Drăgușin.

Unii vor, alții nu

În ceea ce privește vaccinarea propriu zisă, în Gorj, încă sunt medici reticenți. Dacă în județe precum Baia Mare se trage la sorți ordinea pentru vaccinare, la noi, cadrele medicale nu se îngrămădesc. „La Novaci, în jur de 90% dintre angajați doresc să facă vaccinul. Eu mă voi vaccina, nu am niciun fel e reținere, s-au făcut studii și nu avem de ce să nu ne imunizăm, ca să scăpăm cu bine. Fiecare e liber să aleagă ce vrea, unii așteaptă să vadă ce efecte pot să apară la alții dar eu cred că până la urmă toate lumea îl va face”, declara directorul unității din Novaci, Emil Grigore la începutul acestei luni.

„În general, nu toată lumea iubește vaccinarea. Ideea este să reușim să spunem stop acestei pandemii. Eu sunt încrezător că totul va fi bine”, a transmis managerul unității din Bumbești Jiu, Aurel Stolojan.

„Mai mult de jumătate dintre colegi doresc să se imunizeze. Temerea este legată de efectele adverse. Eu fac parte din categoria celor care se vor vaccina”, a afirmat directorul Spitalului din Târgu Cărbunești, Constantin Târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here