19.6 C
Târgu Jiu
marți, mai 24, 2022
AcasăActualitatePrimar acuzat de procurori că a dat o lucrare unei firme „de...

Primar acuzat de procurori că a dat o lucrare unei firme „de casă“

Tribunalul Gorj a început judecarea dosarului în care au fost trimiși în judecată mai mulți angajați ai Primăriei comunei Vladimir, printre care primarul localității, Ion Ianăși (PNL), precum și doi oameni de afaceri. Acuzațiile aduse de anchetatori constau în abuz în serviciu și complicitate la această infracțiune, precum și fals în documente.

Oamenii legii au ajuns la concluzia că lucrarea a fost subevaluată ca să fie direcționată „către o anumită firmă «de casă», urmărind astfel prejudicierea bugetului de stat, prin decontări fictive“, se arată în rechizitoriu.

Situații de plată false

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că reprezentanții societății Gatmat Prod SRL au întocmit în fals și au prezentat Primăriei Vladimir o situație de plată privind lucrările de construcție executate la podul care asigură legătura cu biserica din satul Andreești, care a fost vizată și de dirigintele de șantier, Liviu-Ion Popescu. Lucrarea a primit o finanțare de peste 500.000 de lei din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale.

Conform rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, Primăria Vladimir a prezentat documente și date false privind executarea lucrărilor, pentru a obține transferarea sumelor de la Ministerul Dezvoltării Regionale. În documentele prezentate se arată că au fost realizate lucrări de aproape 270.000 de lei, însă oamenii legii arată că au fost folosite pentru a întocmi de către omul de afaceri Gheorghe Sucitu, patronul firmei Gatmat Prod SRL, documentele pentru a alocarea sumelor. Societatea Gatmat Prod a avut ca subcontractant firma Gimeditrans 2012, administrată de Gheorghe Mielușeanu, care este acuzat că a întocmit și el în fals o situație de plată de aproape 150.000 de lei, dar și o altă factură de 144.000 de lei. Potrivit rechizitoriului, primarul Ion Ianăși a încălcat gav legea, pentru că avea obligația să verifice lucrările executate, împreună cu dirigintele de șantier.

Proiect în Consiliul Local pentru aprobarea fondurilor

Consilierii locali care au fost audiați în cadrul anchetei au spus că au aflat cu surprindere faptul că au fost puși în situația să aprobe jumătate din fondurile pentru construcția podului, deși lucrările nici măcar nu începuseră.

În rechizitoriu se mai arată că în urmă cu aproximativ un an, când oamenii legii au efectuat  cercetarea la fața locului, vechiul pod nici măcar nu fusese demolat, astfel că nu puteau să înceapă lucrările la noul pod.

NOU Serviciul Local de Evidența Persoanelor, la Polovragi

0
Se deschide un nou punct de lucru, în Gorj, pentru obținerea actului de identitate. Locuitorii...

Personalul Direcției Silvice va beneficia de echipament de protecție

0
Personalul Direcției Silvice Gorj va beneficia de echipamente de protecție. Bugetul alocat pentru asigurarea echipamentului...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

0
Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu U.A.T. JUDEȚUL GORJ anunţă publicul...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!