14.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Actualitate Primar: “Hai să testăm lumea, ca să scăpăm de pandemie”

Primar: “Hai să testăm lumea, ca să scăpăm de pandemie”

Un primar din Gorj vrea să testeze localnicii din comuna pe care o conduce, din fonduri proprii, pentru a scăpa de teama răspândirii virusului în masa. Edilul susține că doar prin voință comună se poate pune capăt pandemiei.

În comuna Turburea, primarul susține că el este dispus să facă un efort financiar pentru testări în masă. Ion Bârcă este convins că doar așa îmbolnăvirile, în rândul populației, vor scădea. “Hai să testăm lumea, fiecare primărie în parte să testeze cetățenii și să luăm măsuri cu fiecare om bolnav pentru ca să scăpam de această pandemie. Este nevoie de o voință comună. Sunt acele teste rapide care, am înțeles că au fost interzise de Ministrul Sănătății. Dacă vedem că omul are infecție faceam PCR-ul acela. La Turburea eu aș fi în stare să fac treaba aceasta. M-aș duce cu teste rapide la fiecare învățător pentru ca elevii să se știe în siguranță, putem merge și la persoanele vulnerabile. Am scăpa de pademia asta, dacă punem umărul toți”, a transmis edilul dinTurburea, Ion Bârcă.

Totuși, variant propusă de edil nu este foarte sigură, Organizația Mondială a Sănătății considerând că utilizarea acestor teste pentru diagnosticul și triajul pacienților nu este relevant datorită lipsei dovezilor privind performanța lor.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente