2.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăActualitatePrimar spaniol vrea casă la Bustuchin!

Primar spaniol vrea casă la Bustuchin!

Primarul localităţii spaniole Noblejas, Don Crespo Jimenes, prezent la sfârşitul săptămânii trecute în Gorj vrea să achiziţioneze o casă în comuna Bustuchin. Imobilul ar fi destinat unui centru de colaborare culturală, dar şi sportivă, colaborare datorată înfrăţirii dintre cele două localităţi.

Demersurile făcute pentru înfrăţirea comunei Noblejas cu Bustuchin au adus vizite străine, în Gorj. Primarul comunei Noblejas din Spania a ajuns în Gorj cu ocazia Zilelor Turismului Gorjean. Don Crespo Jimenes s-a simţit foarte atras de meleagurile gorjeneşti, motiv pentru care s-a arătat interesat să-şi cumpere o casă în comuna Bustuchin. Primarul spaniol a făcut deja planuri în ceea ce priveşte imobilul, gândindu-se cât de util ar fi un sediu în localitatea gorjeană, pentru ca legăturile de înfrăţire dintre cele două comune să fie foarte bine definite. Edilul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, a păstrat legătura cu Don Crespo Jimenes, atât în ceea ce priveşte aducerea investitorilor spanioli pentru deschiderea fabricii de cărămidă din zonă, cât şi în vederea înfrăţirii celor două localităţi. „Primarul Don Crespo Jimenes a fost cazat într-un spaţiu de protocol, la Bustuchin. Mergând cu maşina de la Bustuchin spre Târgu-Jiu, primarul spaniol a văzut o casă care nu este terminată şi şi-ar dori să o cumpere pentru a face în Bustuchin un sediu să existe o colaborare atât în domeniul culturii, cât şi în domeniul sportiv. Aici vom putea să mergem să ducem cetăţeni, oameni de afaceri şi din toată media, să trimitem oameni în Spania, să vină de acolo la noi, pentru că numai aşa putem schimba şi mentalitatea şi să ne dezvoltăm.”, a declarat primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea.

Lucrările la fabrica de cărămidă încep, cel mai probabil, în primăvară

Edilul comunei Bustuchin a profitat de vizita reprezentantului spaniol în Gorj penrtu a purta discuţii cu acesta despre construirea fabricii de cărămidă din Bustuchin. Primarul din comuna gorjeană crede că acum este mai aproape ca niciodată de înființarea fabricii de cărămidă în comună. „Suntem de 5-6 ani interesaţi de a construi fabrica de cărămidă la Bustuchin. S-a găsit o sursă de finanţare, dar încă nu este suficientă. Am făcut şi un pas extraordinar pentru că avem şi proiectul şi acum încercăm să facem şi un parteneriat public privat şi să mă mai zbat şi eu pentru o diferenţă de două milioane de euro, ei având până acum 7 milioane de euro. Cred că în primăvară ne vom apuca şi de treabă”, a spus Ion Ciocea, edilul localităţii Bustuchin.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -