Primar: “Suntem pregătiți pentru ca școlile să înceapă semestrul doi în clase”

0
352

Tablete pentru toții elevii din Municipiul Târgu Jiu. Aceasta este promisiunea făcută de autoritățile locale, după ce tot mai mulți elevi se plâng că nu au acces la educația online. Între timp se fac calcule și pentru redeschiderea școlilor. Elevii se vor putea întoarce în bănci, cel mai devreme, la începutul noului an.

„Suntem pregătiți pentru ca școlile să înceapă semestrul doi în clase. Am văzut că ISJ Gorj a distribuit tabletele pentru toate unitățile de de învățământ. Noi am accesat acel proiect cu finanțare europeană, prin care dorim să achiziționăm cele 9000 de tablete pentru restul de copiii. S-ar putea ca toți elevii din Târgu Jiu să poată să primească tabletele necesare. Noi ne-am luat măsurile necesare, din economiile realizate la bugetul de salarii, la începutul lunii august am alocat un milion de lei pentru dotarea cu sisteme de trasmisie a orelor în online”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Presiunea de acasă

Edilul recunoaște că măsura închiderii unităților de învățământ nu a fost cea mai inspirată soluție punându-i în dificultate pe părinți. „Într-o astfel de perioadă este foarte greu, printr-o hotărâre luată să poți să întrunești toate punctele de vedere ale cetățenilor. Din momentul în care ai transferat activitarea copilului de la scoală, acasă, îi pui pe părinții în dificultate. Am astfel de situații chiar la mine, în primărie, noroc că situația ne permite ca respectivul salariat să rămână alături de copii, pe o perioadă limitată. La privat este mult mai greu. Presiunea este foarte mare pentru că părinții riscă să nu-și poată asigura traiul de zi cu zi”, a concluzionat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here